Mobiel betalen met Mastercard Nederland

Telecom providers zullen binnenkort de betaaltechnologie NFC in hun simkaarten combineren. Hierdoor hoeven mobiele telefoons waaronder smartphones niet meer uitgevoerd te worden met een chip. Drie grote telefoonaanbieders in Nederland hebben besloten samen te werken aan deze standaard.

De organisatie van telefoonaanbieders en de gsm associatie zijn van mening dat deze ontwikkeling een flinke push zal geven in het betalen met een mobiel en zal het ook niet lang duren voordat dit betaalsysteem een volledig geaccepteerd standaard is geworden.

Zodra de nfc technologie is geïntegreerd in de simkaarten, is het niet langer nodig om telefoons te integreren met een apart nfc chip. Op het moment biedt alleen Google samen met Mastercard de mogelijkheid om te betalen in enkele winkels in Amerika. Naar verwachting zal het nieuwe betaalsysteem eind volgend jaar in gebruik worden genomen. Betalen met een Mastercard Nederland of prepaid Mastercard Nederland zal dan ook mogelijk zijn. Mensen die nog geen Mastercard bezitten, kunnen alvast een Mastercard aanvragen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*