Retroschelden: de trend van nu!

Retroschelden: de trend van nu!

EIBERGEN, Taalverloedering is velen een doorn in het oog. Maar wat doe je eraan? Wessel Bottenberg besloot op zijn manier de strijd aan te gaan met de verarming van onze taal.

Via de site HetNieuweVloeken.nl hoopt de 19-jarige student en ondernemer de mensen aan te zetten tot creatiever taalgebruik. “Vroeger hoorde je nog weleens woorden als bengel, apenkop, doerak en duivelsjong. Weliswaar scheldwoorden, maar in de meeste gevallen nog met een grappige ondertoon. De scheldwoorden van nu zijn veelal grof, roepen agressie op en voegen weinig toe aan onze taal. Met dit initiatief hopen we hier verandering in te brengen.”

Van Aap tot Zot

Op HetNieuweVloeken.nl worden de vloekwoorden van toen weer nieuw leven ingeblazen. Van Aap tot Zot staan de ingrediënten voor een fikse scheldpartij netjes alfabetisch gerangschikt. Ook hebben bezoekers de mogelijkheid hun eigen “scheldwoorden uit de oude doos” toe te voegen. Bottenberg: “Ruzieën doen mensen tóch. Maar de meeste meningsverschillen gaan om kleinigheden. Grove verwensingen wekken agressie en laten de strijd juist escaleren. Wij willen met deze site een steentje bijdragen aan een gezondere samenleving.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Wessel Bottenberg
Ramsbeekweg 6
7152 JT Eibergen

Tel. 0545-477142
Mob. 06 46 71 11 59

E-mail. info@hetnieuwevloeken.nl
Website: www.HetNieuweVloeken.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*