Student weet niet wat eigen risico van zorgverzekering is

Bijna een derde van de studenten weet niet wat het eigen risico van de zorgverzekering inhoud. Dat blijkt uit onderzoek van SUM.nl naar het verzekeringsgedrag van studenten. Opvallend is ook dat 60% van de studenten een uitgebreide dekking belangrijker vindt dan een lage premie. De meeste studenten kiezen voor een zorgverzekering met uitgebreide dekking (32%), een lage premie (28%) of waar de ouders verzekerd zijn (19%).

Niet alleen studenten waarvan de ouders hun zorgpremie betalen zijn vrijwel onbekend met het eigen risico. Ook 20% van studenten die zelf hun verzekering betalen, weet niet dat het eigen risico een deel van de zorgkosten is die je via de basisverzekering eerst zelf moet betalen. Iets meer dan de helft (55%) van de studenten betaalt de zorgpremie zelf. De zorgpremie van andere studenten (45%) wordt nog betaald door de ouders.

Populaire studenten zorgverzekeringen
CZ (11%), Menzis (10%), FBTO (7%) en Unive Zekur (5%) zijn de populairste zorgverzekeraars onder studenten. Maar de verdeling is divers. Onder studenten die zelf hun zorgpremie betalen zijn CZ (14%)  FBTO (10%) Unive Zekur (10%) en Anderzorg (8%) de populairste zorgverzekeraars.

Voorkeuren aanvullende verzekering
Studenten vinden het meest belangrijk dat de tandarts (83%), brillen/lenzen (41%) en fysiotherapie (35%) vergoed worden. Studentes zien ook graag dat de anticonceptie wordt vergoed (38%). Daarnaast vinden studenten het belangrijk om een goede buitenlanddekking te hebben.

Vergelijken
“We merken dat studenten op SUM.nl steeds vaker zoeken naar informatie rondom studentenzorgverzekeringen. Veel studenten worden in het diepe gegooid wanneer ze opeens zelf een zorgverzekering moeten uitkiezen,” aldus Kimberly van Houwelingen van SUM. Op SUM.nl kunnen studenten in een handig overzicht zorgverzekeringen vergelijken en informatie vinden over zorgverzekeringen. Studenten kunnen ook reviews achter laten en een cijfer geven aan de verzekeraar.

Lees meer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*