Versio hosting kiest voor Quanza Engineering

Down door DDoS – Up met Riorey

Quanza Engineering, leverancier van 100% beschikbare ICT-systemen, heeft Versio uit de brand geholpen bij de grootschalige DDoS-aanvallen waarmee de hostingprovider kampt.

De Distributed Denial of Service*-aanvallen op het Versio-serverpark duren al maanden en nemen in hevigheid toe. Dieptepunt was dat dinsdag 15 november bijna de helft van de servers urenlang uitvielen.

Dankzij snelle actie van Versio-directeur Reshad Bashir is het probleem verholpen. Bashir was al in contact met http://www.quanza.net/ over een Riorey-oplossing tegen DDoS-aanvallen. De gebeurtenissen van afgelopen dinsdag gaven de doorslag om Quanza-klant te worden en de investeringen versneld door te voeren.

De aanvallen op Versio duren voort, maar de webservers van Versio-klanten leveren sinds de snelle installatie van Riorey-apparatuur weer volledig ongestoord hun diensten.

Terug op niveau
Reshad Bashir: ”Quanza is de leverancier van Riorey-oplossingen in Nederland. De DDoS-aanvallen hebben ons gedwongen versneld te investeren. Ondanks de DDoS-aanvallen, kunnen we nu dezelfde hoge kwaliteit garanderen.”

Schade en verlies
Quanza-directeur Frans ter Borg zegt: ”DDoS-aanvallen kun je niet negeren. Kwaad-willenden proberen vooral de webservers down te krijgen van grote consumenten-merken en van gevoelige doelen als banken. Preventie is dan essentieel om geen reputatieschade of omzetverlies op te lopen. Maar Quanza biedt ook een 24×7-uurs rapid response-dienstverlening aan bedrijven als Versio, waarvan het onwaarschijnlijker is dat ze het mikpunt van DDoS-aanvallen worden. Daartoe heeft Quanza de verschillende Riorey-modellen op voorraad.”

* DDoS
Een Distributed Denial of Service-aanval (DDoS-attack) veroorzaakt moedwillig overbelasting van een server of client, door die via het internet te overstelpen met informatieaanvragen, of met een vloedgolf aan data. De aanval wordt centraal gecoördineerd, maar wordt uitgevoerd door honderden verschillende computers tegelijkertijd – in een zogenaamd Botnet. De aanvallende computers zijn daartoe met een bijzonder virus besmet, terwijl de eigenaren zich dat meestal niet bewust zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*