Vragen om hulp bij de opvoeding nog steeds een taboe?! Pedagogisch Adviesbureau Van Deijk helpt!

, ,

Logo
Door Hendrika van Deijk-Wolters

ERMELO – Opvoeden vandaag de dag is geen gemakkelijke taak. Je vraagt je als opvoeder continu af of je het wel goed doet. En dan ineens gaat het een keer mis. Je hebt het gevoel als ouder gefaald te hebben, hoe kon dit jou kind gebeuren, hoe kon dit jouw als opvoeder gebeuren? Je hebt het er eens over met vrienden, buren of familie, maar hulp vragen bij een instantie. Nee, dat doen we maar niet, want je hangt je vuile was toch niet buiten?

Soms kom je er als opvoeder alleen niet meer uit. Vragen om hulp voelt als een schande, maar dat is het zeker niet. Soms weet je het even niet meer en kun je juist gebaad zijn bij een frisse blik door een buitenstaander. Ouders hoeven niet gelijk naar een grote (jeugd)zorginstelling te stappen om, om hulp te vragen. Tegenwoordig zijn er ook pedagogisch adviesbureaus waar ouders en opvoeders naar toe kunnen gaan voordat ze eventueel de stap zetten naar een grote (jeugd)zorginstelling. Pedagogisch Adviesbureau Van Deijk is zo’n adviesbureau.

Pedagogisch adviesbureau van Deijk heeft als doelstelling “samen tot oplossingen te komen”. Oplossingen die nodig zijn in situaties waarin kleine en grote beslissingen genomen moeten worden tijdens de opvoeding van het kind. Je kunt hierbij denken als: “Moeten we hier wel of niet ingrijpen?”, “Geven we het kind nu wel of niet zijn zin?”, “Moeten we hier nou wel of niet op in gaan?” Maar ook vragen als: “Waarom luistert mijn kind niet naar mij?”, “Waarom wil mijn kind niet gewoon slapen”?, “Waarom heeft mijn kind geen vriendjes”?, “Waarom heeft mijn kind zo’n kort lontje?” Kortom allemaal vragen met betrekking tot opgroeiende kinderen is ook stilstaan bij gebeurtenissen en nadenken over wat te doen.

Pedagogisch Adviesbureau Van Deijk is er voor ouders en opvoeder van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 18 jaar. Het uitgangspunt waarop Pedagogisch Adviesbureau Van Deijk haar begeleiding op baseert is het feit dat ouders (met behulp van de pedagoog) tot de oplossing moeten komen. Het zogenoemde “oplossingsgericht werken”. Deze methode is een therapie waarin de situatie zoals de cliënt zich wenst het uitgangspunt is.

Een keer falen in de opvoeding is niet erg. Zolang er maar naar de oplossing gezocht wordt.
Kijk voor meer informatie op de website van Pedagogisch Adviesbureau Van Deijk www.pavd.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*