Wie de werkschoen past, trekke hem aan

, , ,

Bij fysiek werk, zoals in de industrie en de bouw, moet men zich altijd bewust zijn van de gevaren die hierbij spelen. Naast het hoofd, zijn de voeten hierbij een risicogebied voor bijvoorbeeld vallende objecten. Daarnaast zijn er de gevaren van rondslingerende materialen, waar dan ingetrapt kan worden, en (gevaarlijke) vloeistoffen. Naast het gezonde verstand geeft ook de regelgeving hierom aan dat er werkschoenen gedragen moet worden in zulke omstandigheden.

Werkschoenen
Werkschoenen moeten voldoen aan bepaalde eisen. De basiseisen voor een veiligheidsschoen is dat deze een veiligheidsneus en bovenmateriaal van synthetischmateriaal zoals leder heeft. De basisvereisten voor werkschoenen worden ook wel aangegeven met SB. SB staat voor Safety Base. Naast deze normering zijn er nog meer normeringen voor werkschoenen. Waarvan de S3 normering de meest voorkomende is.

S3 Werkschoenen
WerkschoenenWerkschoenen met het type S3 voldoen sowieso aan de eisen die hierboven bij SB zijn beschreven. Tevens beschikken S3 Werkschoenen over de bijkomende eigenschappen:
– Gesloten zone aan de hiel;
– Antistatische eigenschappen;
– Absorptie van energie in de hiel;
– Weerstand van de zool tegen koolwaterstoffen;
– Weerstand van het bovenmateriaal tegen penetratie en absorptie van water;
– Anti-perforatie zool.

Sport Werkschoenen
Sommige mensen vinden dat het uiterlijk van hun werkschoenen vaak wat te wensen overlaat. Voor deze mensen zijn er sport werkschoenen op de markt. Deze bieden dezelfde veiligheid als normale werkschoenen maar hebben het uiterlijk van een sportschoen.

Er zijn verschillende soorten Sport Werkschoenen. Zo is er de safety sneaker een schoen die qua uiterlijk, de naam zegt het al, op een sneaker lijkt. Maar zijn er bijvoorbeeld een sport werkschoenen die qua uiterlijk op een hardloopschoenen lijken. Zo is er voor iedereen wel een sport werkschoen die bij hem past.

Werkschoenen.net
Werkschoenen.net is een webwinkel voor bedrijven en particulieren en verkoopt tegen een scherpe prijs een groot aantal bekende merken werkschoenen, werklaarzen en klompen.

Kernwaarden van werkschoenen.net zijn scherpe prijzen, snelle leveringen en alleen kwaliteitsproducten.

Werkschoenen.net is een onderdeel van Unishore Bedrijfskleding B.V. een groothandel in bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen gevestigd in Den Helder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*