Zo kies je de juiste potgrond

Als je in het tuincentrum op zoek bent naar potgrond zul je zien dat je de keuze hebt tussen heel veel soorten. Als je er weinig van weet, is het lastig welke potgrond je moet kiezen. Hier lees je waar je allemaal op moet letten.

Kenmerken van goed potgrond

Goede potgrond is ten eerst luchtig, hierdoor neemt het gemakkelijk water op. Potgrond bestaat voornamelijk uit natuurlijke voedingsstoffen vermengt met klei of zand. De voedingsstoffen moeten voldoende zijn voor minimaal zes weken. Specialisten geven aan dat het beter is duurdere potgrond te kopen, deze zijn over het algemeen van betere kwaliteit.

Potgrond om te zaaien

Bij zaaien of stekken is het belangrijk om geen universele potgrond te gebruiken. Dit is namelijk te grof en te rijk aan voedingsmiddelen. In deze potgrond worden ook makkelijk schimmels gevormd. Zaaien of stekken moet worden gedaan in potgrond waar extra zand in zit.

Potgrond voor terrasplanten

Potgrond in verrijdbare plantenbakken moet meer klei bevatten, hierdoor droogt het minder snel uit. Bloembakken zijn namelijk erg gevoelig voor uitdroging. Daarnaast zitten hier voedingsstoffen in die een hele zomer mee gaan.

Potgrond voor in de tuin

In de tuin kun je wel universele potgrond gebruiken. Dit kun je het beste vermengen met mest of compost. Dit mengsel zorgt niet alleen voor genoeg voedingsstoffen, maar ook dat de planten goed kunnen wortelen.

Potgrond voor in de moestuin

Voor een moestuin bestaan speciale soorten potgrond. Deze potgrond bevat erg veel voedingsstoffen, waardoor de groente en het fruit goed groeit. Ook voor groente en fruit dat in potten wordt gebruikt kun je deze potgrond gebruiken.

Zo zie je dat er voor alle soorten gewassen andere potgrond verkrijgbaar is. Het is goed hier op te letten zodat je het beste resultaat uit je planten haalt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*