Nuttigheid van tensie op middelbare leeftijd

Verandering van de bloeddruk op middelbare leeftijd kan serieuze gevolgen hebben op het risico dat men op hart- en vaatziekten loopt.

Uit een enquête van de Northwestern University Feinberg School of Medicine blijkt dat indien men op middelbare leeftijd een wending van de tensie ervaart, dat dit serieuze gevolgen kan hebben voor het risico dat men loopt op hart- en vaatziekten.

Men kon afleiden uit het onderzoek dat mensen die op 55-jarige leeftijd nog nimmer zorgen hebben gehad met hun bloeddruk het kleinste risico liepen op hart- en vaatziekten. De mensen die op hun 55e al een hoge bloeddruk hadden, hadden zichtbaar meer last van hart- en vaatziekten.

Voor dit onderzoek werden haast 62.000 mensen bestudeerd. Waarbij men startte met het volgen van deelnemers op een gemiddelde leeftijd van 40 jaar, waarbij men doorging met opvolgen tot overlijden of tot men de leeftijd van 95 jaar had bereikt. Menigmaal werd er bij deze personen de bloeddruk met een bloeddrukmeter geregistreerd. Uit deze gegevens kon men opmerken dat van alle mannen die op middelbare leeftijd een hoge bloeddruk ontwikkelde in totaliteit 70% te maken kreeg met hart- of vaatziekten voor ze 85 jaar werden.

Van de onderzochte mannen had 26% een normale bloeddruk op 55-jarige leeftijd, bij vrouwen was dit percentage maar liefst 41%. Op datzelfde moment had ongeveer de helft van de mannen en vrouwen met prehypertensie te maken. De tensie op middelbare leeftijd nam bij vrouwen bepaald meer toe als bij mannen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*