De geschiedenis van UGG Australia Het begin

In deze artikelen serie wordt de geschiedenis van UGG Australia beschreven. Iedereen kent inmiddels de befaamde schapenvacht  UGGs laarzen en UGGs schoenen, kinder UGGs en veel meer. Het begon allemaal in Byron Bay waar Australische surfers schoenen van sheepskin begonnen te dragen om hun voeten warm te houden tussen de surfsessies. Byron Bay ligt op het meest oostelijke punt van het Australische continent en vormt een halve maan van azuurblauw water die wordt opgedeeld in prachtige natuurlijke surfstranden met namen als The Pass, Wategos en Cosy Corner. Aan het einde van de jaren zestig en het begin van de jaren zeventig ontdekten surfers deze stranden voor het eerst en kwamen ze in kleine groepjes surfen op de unieke golven. Ze bleven vaak wekenlang op de stranden en tijdens hun verblijf waren velen van hen op zoek naar een manier om hun voeten warm en droog te houden. Omdat er in Australië zoveel sheepskin voorhanden was, deden de surfers vaak een beroep op eenvoudige handgemaakte sheepskin “footies” voor natuurlijke warmte en comfort en om vocht af te voeren. Zo werd de grondslag gelegd voor een merk dat later wereldberoemd zou worden.

Naar de USA!

In 1978 kwam Brian Smith in Zuid-Californië aan met een zak vol schapenvacht  laarzen en vol hoop. Hij hield van het gevoel van schapenvacht en was ervan overtuigd dat de rest van de wereld die liefde ooit zou delen. De stranden van Zuid-Californië waren sinds jaar en dag het epicentrum van een ontspannen, casual levenswijze, een levenswijze waarvan Brian dacht dat ze perfect bij zijn merk zou passen. Dus stichtte hij het merk UGG en begon hij schapenvacht laarzen te verkopen. Die baarden meteen heel wat opzien. Tegen het midden van de jaren tachtig was het merk UGG uitgegroeid tot het symbool van de ontspannen, zuiderse cultuur van Californië. Het merk werd steeds populairder via surfwinkels en andere winkels langs heel de Californische kust, van San Diego tot Santa Cruz. UGG-laarzen werden niet langer alleen op het strand gedragen, maar ze begonnen overal te verschijnen, in dorpen en in steden en in elke laag van de maatschappij. Meisjes droegen de UGG-laarzen van hun surfervriendje net zoals ze hun letterman jackets droegen. Tijdens de wintermaanden werden UGG-laarzen in skiwinkels verkocht en waren ze te zien in skigebieden van Mammoth tot Aspen.

De UGG cultuur had voet aan de grond gekregen aan de westkust en het kon dan ook niet uitblijven dat de trend zich verspreide naar het oosten – wordt vervolgd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*