Design zover het oog reikt en voor iedereen

Ǻrhus, Aalborg, Odense en Kopenhagen hebben zich ontwikkeld tot toonaangevende mode-winkelsteden geworden die voorop lopen in design. Deens Design (bekend van Pilgrim, de  Joseph Joseph snijplank, Menu en vele anderen) richtzich  op meer dan alleen mode. Danish Design heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een breed platform waardoor er ook andere dingen te zien zijn in typisch Deens design.
Daarnaast zijn de invloeden van Danish Design ook steeds beter  zichtbaar. Niet eens alleen op Europees niveau, maar zelfs mondiaal. Tegenwoordig wordt het hele huishouden vertegenwoordigd in Deens Design. In de keuken, de woonkamer, de badkamer. Een hele sterke ontwikkeling zien we op het gebied van accessoires. Desondanks dat Deens Design ook een sterke focus heeft op meubilair, zien we dat de finishing touch nu de overhand neemt door steeds meer accessoires te ontwikkelen.
Bijvoorbeeld design beeld- en geluidsapparatuur van Bang &Olufsen, Lego wat gemaakt wordt voor jong en oud en zelfs een eigen pretpark heeft,  meubels van Fritz Hansen en de meermalen bekroonde brillen van Lindberg. Daarnaast blijven traditionele ontwerpen en producten als bijvoorbeeld het Deense porselein van Royal Copenhagen en goud en zilver van Georg Jensen het beeld bepalen.
Maar ook de bijdrage van Menu en Eva Solo is aanzienlijk. De strakke designs, krachtige uitstraling en de innovatieve eigenschappen van deze ikonen op het gebied van Danish Design  maken het mogelijk dat ze van eeuwen oude primaire voorzieningen, zoals wijnglazen en koffie mokken iets speciaals weten te maken.
Er zijn ook andere grote wereldwijde invloeden uit Denemarken. Neem bijvoorbeeld de mooie en bijzondere verhalen van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Zijn boeken zijn tot de dag van vandaag bestsellers en hebben Denemarken op het gebied van lectuur echt op de kaart gezet.
Tevens staat Denemarken ook bekend om haar natuur. Inspirerend, ruw maar ook teder, de opbouw en een kleine voorbode van wat men in de andere Scandinaivsche landen zal tegen gaan komen. De Denen zijn gewend om vanuit huis te leven en zijn in  het verleden daar ook echt op aangewezen. Juist daardoor is er van nature al extra aandacht op het interieur en is het ook niet vreemd dat de Denen zich juist op het accessoire gebied extra ontwikkelt hebben en dit tot een kunst verheven hebben. De mode kwam pas veel en veel later in opmars. Maar toch ook hier zijn de vleugels wereldwijd uitgeslagen en komt men merken zoals Vera Moda overal ter wereld tegen.

www.Alfems.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*