Fintessa: (Molen)stenen?

,

Fintessa-Column

Kansen commercieel onroerend goed

Op Belegger.nl en NUzakelijk.nl kijkt Martine Hafkamp van Fintessa naar de haatliefde verhouding tussen investeerders in vastgoed en andere beleggers. Bezitters van vastgoed konden hun geluk niet op toen commercieel vastgoed uit de grond werd gestampt. Nu valt dit binnen de totale vermogensopbouw van beleggers vaak nog maar te bezien. De uitgevende instanties financierden menig vastgoed CV zo scherp, dat de waardedalingen van de objecten hard aankomen.
Hafkamp stelt dat vastgoed niets anders is dan één van de mogelijke beleggingscategorieën. Potentiële beleggers moeten inzicht hebben in zaken als de economische vooruitzichten, renteontwikkelingen, inflatie, liquiditeit, producenten- en consumentenvertrouwen en de kredietmarkt.
Prijsdalingen op de huizenmarkt en negatieve vooruitzichten zijn een hot item. Voor de kantorenmarkt is de situatie veel zorgelijker. Veel kantoren staan leeg en beleggers kunnen ze aan de straatstenen (nog) niet kwijt.
Lees hoe Hafkamp de plannen om de woningmarkt vlot te trekken onder de loep neemt. Ondanks de nodige zure appels zijn er buitenkansjes genoeg op de woningmarkt en op de markt voor commercieel onroerend goed.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*