Fintessa: To hedge or not to hedge?

,
Fintessa-Column

Het risico bij beleggen in hedgefondsen

Een Amsterdamse rechtbank stelde onlangs een vermogensbeheerder aansprakelijk wegens te risicovol beleggen. 80% van het vermogen van een risicomijdende belegger in hedgefondsen. Op Belegger.nl en NUzakelijk.nl geeft Martine Hafkamp van Fintessa helder weer wat een hedgefonds eigenlijk is. Beleggers kunnen zelf hun conclusies te trekken.
Een hedgefonds staat open voor een beperkt aantal investeerders. De financiële autoriteiten staan toe om een groter aantal strategieën toe te passen dan in een gewoon beleggingsfonds.
Het aantal investeerders is bijna automatisch gelimiteerd, door de juridische structuur en door de hoge minimuminleg. Een minimaal instapbedrag van $ één miljoen is gewoon. Dit maakt spoeling dun voor particuliere beleggers. Een oplossing zijn de Funds of Funds. De aanbieder van het Fund of Funds bundelt de inleg en belegt in verschillende hedgefondsen. Tegenover de voordelen van Funds of Funds staan nadelen: niet dagelijks kunnen uitgetreden en de hoge kostenload.
Lees hoe Hafkamp kijkt naar beleggen in hedgefondsen. Factoren als totale vermogensopbouw, beleggingshorizon en risicoacceptatie spelen mee. Het is goed thuis te zijn in de materie en te weten waar je in belegt en aan begint. Een ding is zeker: risicoloos beleggen bestaat niet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*