Innovatieve blauwe verbandkoffers moeten kwaliteit horeca verbeteren

, , ,

PERSBERICHT

’s Hertogenbosch, 26 januari 2012

VerbanddoosIedereen kent de  eerste hulp oranje verbanddoos. Niet alleen wordt deze particulier gebruikt, ook de voedingsverwerkende industrie en horeca werken ermee. In de praktijk blijkt echter dat het gebruik van  deze oranje verbanddozen niet altijd even effectief is. Bijvoorbeeld in de horeca, wanneer er een wit gaasje of een huidkleurige pleister tijdens de voedselbereiding per ongeluk in het eten valt. In veel gevallen wordt dat niet eens opgemerkt, tot de klant met zijn lepel door de soep roert… Daar is nu iets nieuws op gevonden: blauwe verbandkoffers met dito pleisters, wondverband en handschoenen.

Hoewel blauwe pleisters al langer bestaan en conform HACCP principes verplicht zijn, werken helaas niet alle horeca met blauw verband. Een compleet blauwe inhoud van een verbanddoos is iets nieuws dat hier een oplossing voor biedt. Wanneer een wit gaasje in een pan soep valt, neemt het de kleur aan van de soep. Met een blauw gaasje heb je dat probleem niet, omdat deze eerder opvalt door de detecteerbare kleur die een hoge attentiewaarde heeft. Daarbij komt de kleur blauw in voeding bijna niet voor.

De innovatieve blauwe verbandkoffers zorgen ervoor dat de hygiëne en kwaliteit van voedsel in de horeca en voedselindustrie verbetert en gewaarborgd blijft. Voor horecaondernemers is het bovendien makkelijker om meteen een juiste verbanddoos in huis te hebben met de correcte blauwe inhoud in plaats van losse blauwe pleisters en verband.

Loovi.nlLoovi First Aid Products
De blauwe verbanddoos wordt voor het eerst op grote schaal door Loovi First Aid Products op de markt gebracht in Nederland. Loovi First Aid Products is een nieuw merk dat innovatie en vernieuwing hoog in het vaandel heeft staan. De blauwe verbanddoos is de eerste van een reeks noviteiten die Loovi op de markt brengt en te koop is via Loovi.nl.

///Einde persbericht///

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcel Vissers, via www.loovi.nl
Noot voor de redactie:

Volgens het Bedrijfschap voor Horeca en Catering moeten levensmiddelenbedrijven werken volgens de HACCP principes om te voorkomen dat mensen ziek worden van eten en drinken. HACCP is de afkorting voor Hazard Analyses Critical Control Points en is wettelijk verplicht in de gehele Europese Unie. In het kort komen deze HACCP principes op het volgende neer:

• Ga na welke risico´s er zijn op het gebied van voedselveiligheid.
• Neem de juiste maatregelen om deze risico´s te beperken.

De nieuwe blauwe verbanddozen zorgen voor het verminderen van risico’s. Deze worden dan ook door Loovi First Aid Products aan levensmiddelenbedrijven geadviseerd om zodoende de HACCP regels op de juiste manier na te leven.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*