Lenen zonder enige controles?

Leningen zonder bkr controles, is het nou een misleidende slogan of worden er werkelijk geld leningen verstrekt zonder enige bkr controles.
Geld leningen zonder bkr toetsing kan bijna niet voorgesteld worden. In het bkr, Bureau Krediet Registratie, staan alle gegevens van mensen die een lening, hypotheek, abonnement etc hebben afgesloten. Ook de gegevens uit het verleden staan in het bkr. Als men is een keer niet goed betaald, dan komt men op de ‘zwarte lijst’ van het bkr. Hierop blijft men nog tijden staan en maakt het moeilijk om een lening te ontvangen.
Verstrekkers van kleine leningen maken het zichzelf makkelijk om enkel een snelle blik te nemen in het BKR bij een lening aanvraag. Veel mensen kunnen dus niet snel geld lenen vanwege hun bkr status. Ook al hebben ze bijvoorbeeld maar een enkele keer niet hun telefoon rekening kunnen betalen. Hierop hebben verstrekkers de minilening bedacht. Een lening van een klein bedrag met een korte looptijd en zonder bkr toetsing.
De minilening klinkt dus ideaal, maar de kleine lening heeft ook grote nadelen. De rente is bijvoorbeeld zeer hoog vergeleken met andere leningen. Dit komt doordat er niet naar het bkr zouden worden gekeken en dit het uitlenen van geld risicovol maakt voor de verstrekker. Hier zijn echter twijfels bij, want welke gek leent nou weer zijn geld uit aan mensen die waarschijnlijk een negatieve bkr hebben, want anders grijpt men niet snel naar een minilening. Leningen zonder bkr controles zijn onlogisch en kloppen niet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*