Nipponblades – Japanse Koksmessen

Nipponblades – Japanse Koksmessen

Nipponblades verkoopt handgemaakte Japanse koksmessen. Als enthousiaste thuiskoks waren de broers Koen en Thijs Wolters ontevreden over de scherpte van de standaard koksmessen. Het kostte hun weinig moeite om erachter te komen dat de scherpste koksmessen uit Japan komen. De broers zijn naar Japan gegaan en hebben contact gelegd met de Japanse ambachtsman Hiroshi Katou. Samen met deze beroemde smid hebben zij drie koksmessen ontwikkeld. Deze handgesmeede koksmessen worden verkocht onder het merk Nipponblades. Op de website zijn verschillende filmpjes te zien die de scherpte van deze Japanse messen demonstreren. Ook is er in filmpje op de site te zien hoe de messen op traditionele wijze worden gesmeed.

Hieronder een selectie van de media-aandacht:

Dagblad de Pers – Groei – door Menno van den Bos

Als een Samoerai in de keuken
De vlijmscherpe Japanse messen van broers Thijs en Koen Wolters verlossen kookliefhebbers van geplette tomaten.

Interview de Pers Nipponblades

NRC Handelsblad – Koken column – door Janneke Vreugdenhil

Snijgevoel
‘Sinds ik mijn Santoku-mes een paar maanden geleden aanschafte, ben ik er zelfs een beetje verslaafd aan geraakt. Op dagen dat ik niets te snijden heb verzin ik vaak toch nog iets om te snijden, alleen maar vanwege dat heerlijke snijgevoel.’

Recensie Volkskrant Santoku koksmes

de Volkskrant – De Volkskeuken – door Sylvia Witteman

Eindeloos snijden met een Santoku
‘Mijn mond zakte open van verbazing. Dit was het scherpste mes dat ik ooit in handen heb gehad. Het sneed papierdunne plakjes van die zompige tomaat, iets wat geen ander mes kan. Sindsdien doe ik niks anders meer dan dingen snijden. Wat een heerlijk mes!’

Recensie NRC Santoku koksmes

De Stentor – Eten met Puck – door Puck Kerkhoven

Vlijmscherp
‘Ik probeer een tomaat. Als mijn eigen koksmes (een Sabatier, dus niet de eerste de beste) weer aan een slijpbeurt toe is, wil dat nog wel eens moes maken van een rijpe tomaat, omdat het niet soepel door het velletje komt. Maar daar heeft dit mes geen last van. Alsof het door boter glijdt.’

foodlog.nl – Foodlog cafe – door Dick Veerman

Nipponblades: Loeischerp in zachte zaken
Het Nipponblades Santoku-mes is loeischerp. Zo scherp dat het alles met het grootste gemak snijdt.’

Recensie Foodlog Santoku koksmes

Bekijk voor meer informatie de website van Nipponblades op http://www.nipponblades.nl, neem contact op met Thijs Wolters via thijs@nipponblades.com of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*