Pyropanel een nieuwe evolutie in bouwplaten

, , , , , ,

Pyropanel bouwplaat

Milin presenteert multifunctionele brandwerende bouwplaat

Milin,  totaalleverancier van duurzame afbouwmaterialen in de vorm van panelen, profielen en plaatmaterialen, uit Nieuwegein komt met een nieuwe evolutie in bouwplaten. De brandwerende Pyropanel vervangt alle regulieren bouwplaten, zoals gipsplaten, vezelcement platen, houten platen, etc. De Pyropanel beschikt over unieke eigenschappen, die in geen enkele andere plaat zijn samengebracht.

De Pyropanel bestaat uit een combinatie van magnesiumoxide en magnesiumchloride. Als  opvulmateriaal wordt een licht aangepast mengsel toegepast. Een glasvezelnetwerk dat alkali vast is, zorgt voor de sterkte van de plaat. Pyropanel is aan één kant heel glad afgewerkt. De andere zijde lijkt op een zandstructuur. De randen zijn standaard rechthoekig. Pyropanel kan met professioneel standaard gereedschap worden bewerkt. Het lichte gewicht maakt de plaat ARBO-vriendelijk. Verder is hij gemakkelijk te verwerken en kent hij een optimale duurzaamheid.

Veel goede eigenschappen

Hij is vochtbestendig en zowel binnen als buiten toepasbaar. Een van de allerbelangrijkste eigenschappen van deze vanaf 4 mm verkrijgbare met glasvezel versterkte plaat is, dat hij wordt geleverd met het A1 brandcertificaat en is voorzien van het CE-keurmerk. Hij is tevens volledig milieuvriendelijk.

Breed toepasbaar

Pyropanel biedt architecten en interieurarchitecten veel mogelijkheden en maakt het gebruik van traditionele plaatmaterialen overbodig. De platen zijn gemakkelijk te verwerken, brandbestendig, waterdicht, hebben een grote stevigheid en vertonen geen erosie. Pyropanel wordt hoofdzakelijk gebruikt voor wand- en plafondbekleding. Het is zowel toepasbaar als decoratief maar ook als constructief paneel. Pyropanel kan worden gebruikt in o.a. gezinswoningen, flatgebouwen, commerciële gebouwen, theaters, scholen, musea, ziekenhuizen, winkels, hotels, restaurants, cafe‘s, luchthavens, metrostations, tunnels, als brandschotten, branddeuren. Maar eveneens voor verplaatsbare reclameborden en aanplakborden. Het materiaal voldoet aan de hoge gezondheidseisen en veiligheidsnormen. In vergelijking met andere producten is het vochtwerend en buitengewoon brandbestendig. Pyropanel is geurloos, slijtvast, corrosiebestendig, en bestand tegen insecten. Ook is het mogelijk om Pyropanel te behangen, schilderen, stukadoren en te betegelen. Meer informatie kunt u vinden op http://www.milin.nl/pyropanel of via de webshop http://shop.milin.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*