Relatiegeschenken effectiever dan tv reclame of adverteren

, , , ,

De kracht van een relatiegeschenk wordt onderschat. Een relatiegeschenk wordt namelijk meer gewaardeerd en is effectiever dan een tv reclame.

Ieder bedrijf heeft er mee te maken, bedenken op welke manier je het beste je (potentiële) klanten kunt bereiken. Er zijn veel verschillende communicatiemiddelen om uw doelgroep te bereiken, maar de kunst is om een middel te kiezen dat effectief is en een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Wat kiest u? Adverteren op websites of kranten, een billboard langs de snelweg, een televisie- of radioreclame of kiest u toch voor relatiegeschenken.

BBQ AanstekersBBQ Aanstekers
BBQ aanstekers, ook goed te gebruiken voor waxinelichtjes bijvoorbeeld, is een goed voorbeeld van een praktisch relatiegeschenk dat zorgt voor goede reclame voor bijvoorbeeld slagers of andere retail bedrijven.

Keycords bedrukken
Wilt u met uw relatiegeschenk uw sportieve imago benadrukken, dan zijn keycords zeker een goede optie voor u.

Uit onderzoek blijkt…
Promotional Products Association International, dat de belangen van de relatiegeschenkenbranche behartigt in Amerika, heeft onderzoek gedaan naar het bereik en de kracht van promotionele artikelen. Uit het onderzoek blijkt dat televisie en online advertenties een groter bereik hebben dan relatiegeschenken, wat geen schokkende ontdekking is.

Maar uit het onderzoek komt ook naar voren dat het merk of de boodschap bij relatiegeschenken beter wordt onthouden dan bij televisiereclames of online advertenties. Sterker nog, 82,6 procent van de ontvangers van een relatiegeschenk herinnert zich de boodschap of het merk dat achter het relatiegeschenk zit. Bij televisiereclames is dit percentage 67,6 procent en bij advertenties in de krant slechts 60,2 procent. Daarbij komt nog dat relatiegeschenken in vergelijking met televisiereclames relatief goedkoper zijn.

Een relatiegeschenk blijft hangen
Het is echter wel belangrijk om een passend relatiegeschenk te kiezen. Wil Michels legt in het boek ‘Communicatie handboek, 2010’ het positieve effect van relatiegeschenken uit. Volgens Michels blijven relatiegeschenken lang in de herinnering en zorgen deze voor een goed imago. Let op: daarom is het van groot belang om goed over de keus van uw relatiegeschenken na te denken. Een slecht relatiegeschenk blijft namelijk ook lang in de herinnering.

Van Helden Relatiegeschenken
Bent u op zoek naar goedkope of juist luxe relatiegeschenken (bedrukt)? Of bent u op zoek naar promotieartikelen voor een specifieke doelgroep? Bij Van Helden relatiegeschenken bent u aan het juiste adres. Al meer dan 40 jaar is Van Helden een begrip in de wereld van bedrukte reclameartikelen en relatiegeschenken. Met meer dan 100 medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste ondernemingen op het gebied van promotionele artikelen in de Benelux.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*