Samsung breekt record met Galaxy S2

Samsung heeft deze week haar verkoopcijfers van de Samsung Galaxy S2 Android smartphone onthuld. Tot zover is het toestel de populairste en meest verkochte smartphone van Samsung.

10 miljoen keer verkocht

Galaxy S2Volgens Samsung is de Samsung Galaxy S2 sinds de introductie wereldwijd al meer dan 10 miljoen keer over de toonbank gegaan. In Zuid-Korea zijn de meeste Galaxy S2’s verkocht: in totaal zijn daar maar liefst 3.6 miljoen verkocht. Europa komt met 3.4 miljoen verkochte toestellen als tweede, en Azië (zonder Zuid-Korea) met 2.3 miljoen verkochte toestellen als derde.

“In slechts vijf maanden is de Galaxy S 2 vaker verkocht dan elke andere telefoon, wat laat zien dat het toestel erg populair is onder de smartphone gebruikers”, aldus J.K. Shin, CEO van de mobiele telecom afdeling van Samsung. De relatief goedkope prijzen van de Samsung Galaxy S2 abonnementen & aanbiedingen hebben er o.a. voor gezorgd dat de telefoon zo populair is onder smartphone gebruikers.

Eerdere cijfers hebben laten zien dat de Samsung Galaxy S2 maar liefst 3 miljoen keer verkocht is in slechts 55 dagen na de lancering in april 2011, wat voor een record gezorgd heeft bij Samsung wat verkoopcijfers betreft. 30 dagen later was de Galaxy S2 in totaal maar liefst 5 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Samsung Galaxy Epic 4G
Epic 4G Touch

In Amerika doet de Galaxy S2 het wat minder goed. Dit komt o.a. omdat de Samsung Galaxy S2 gerebrand is in Amerika als de Epic 4G Touch. Naast een andere naam heeft het toestel ook een andere ontwerp gekregen.

Samsung Galaxy S3

Op 27 februari start de Mobile World Congress in Barcelona. Het is hoogstwaarschijnlijk dat Samsung tijdens het evenement de opvolger van de Galaxy S2, de Samsung Galaxy S3 zal onthullen. Volgens vele geruchten zou deze telefoon een grotere beeldscherm hebben met een scherpere resolutie en over een snellere processor beschikken.

De Samsung Galaxy S2 is precies een jaar geleden geïntroduceerd tijdens de Mobile World Congress 2011. Het is mogelijk dat tijdens de Mobile World Congress 2012 Samsung ook een upgrade versie van de Galaxy S2 zal introduceren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*