Superisolerend kozijn trotseert inbraakpoging volgens Bouwbesluit

, ,

ZWAAGDIJK – Op 24 januari 2012 onderging Knipping’s nieuwe kozijnsysteem in de volledig staalvrije Passiefhuis-uitvoering succesvol diverse inbraaktests volgens de voor het huidige Bouwbesluit verplichte norm NEN5096 WK2. Daarmee is Knipping op dit moment de enige fabrikant die kozijnen voor passiefhuizen levert, die voldoen aan deze verplichte inbraakveiligheidsnorm voor nieuwbouw en renovatie.

Passiefhuis-uitvoering

Een passiefhuis is een huis dat per jaar maar 15 kWh energie per vierkante meter bruto verbruikt voor ruimteverwarming. Ter vergelijking: een regulier nieuwbouwhuis verbruikt hiervoor 100 kWh. De Knipping passiefhuiskozijnen maken deel uit van het modulaire kozijnsysteem van Knipping, dat vier energetische uitvoeringen omvat met Uw-waarden (meeteenheid isolatiewaarde gehele kozijn) van 1,2 tot 0,78. In de Uw 0,78-uitvoering voor passiefhuizen wordt ter wille van een optimale isolatie geen staal meer toegepast voor de versteviging. De kunststof body heeft in plaats hiervan tweemaal zoveel kamers. Uit de inbraakwerendheids-test kwam duidelijk naar voren dat deze constructie qua stevigheid niet onderdoet voor een staalhoudende constructie. Bijkomend voordeel is de 100% herbruikbaarheid van alle in het kozijn toegepaste materialen.

Vier energie-uitvoeringen, vijf modellen

Alle vier de energie-uitvoeringen zijn leverbaar in vijf verschillende modellen. Dit bereikt Knipping door een slimme combinatie van kunststof kozijnbodies met aluminium schalen aan de buitenzijde. Aluminium is een roestvrij materiaal dat in vrijwel elke gewenste vorm te leveren is en in vrijwel elke gewenste kleur kan worden gepoedercoat in maritieme kwaliteit. Aan dit type kozijnen heb je vrijwel geen onderhoud, terwijl Knipping door de enorme variëteit aan vormen en kleuren voor vrijwel elk type huis geschikte kozijnen levert.

De modellen zijn Classic (met o.a. de duivenjager, de stompe verbindingen en de verspringende bovenlichten), Timeless (met gelijklopende bovenlichten, stompe verbindingen en uitstekende onderdorpel), Nostalgie (in de stijl van de 30-er jaren), Duoline en Monoline (in moderne vormgeving).

Ruim 30 jaar innovatie en vakmanschap

Knipping levert al ruim 30 jaar kozijnen, deuren en dakkapellen van de beste kwaliteit in veiligheid, isolatie, afwerking en stijl. Het bedrijf heeft diverse patenten op zijn naam en is verschillende malen genomineerd voor belangrijke energetische awards.

Noot voor de redactie: Aanvullende informatie en beeldmateriaal kunt u verkrijgen via Jacob Wiering via j.wiering@knipping.nl of 0229-261295

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*