‘Online autoverkoop wordt de toekomst’

, ,

Occasion Software maakt het beheren van uw occasions eenvoudig.

Renaldo Molenbeek, Commercieel verantwoordelijke van Occasion Software, aanbieder van een occasionbeheer systeem, noemt het internet als het verkoopkanaal van de toekomst voor occasions. Occasion Software is opgericht met de visie om het beheren van occasions te vergemakkelijken. Verder richt de software zich dieper op het gebied van management, klantcontact en online verkopen.

Tijdens het begin van de financiële crisis in 2008 kreeg de occasionmarkt zware klappen. Prijzen van tweedehands auto’s kelderden in rap tempo. Deze dip werd destijds toegeschreven aan een fors lagere vraag en het feit dat er een mismatch ontstond tussen vraag en aanbod. Consumenten schakelden over naar kleinere (benzine)auto’s, terwijl het aanbod bestond uit grotere zakelijke diesels. Particulieren en leasemaatschappijen kregen plots minder voor hun auto’s dan verwacht. Een zwakke economie met onzekere consumenten, een mismatch tussen vraag en aanbod en wijzigingen in het belastingsysteem kunnen resulteren in een nieuwe dip in de occasionprijzen zo stelt het economisch bureau van de ING. Verkopers dienen creatief om te gaan met de middelen die ze tot hun beschikking hebben en zullen zich meer moeten gaan richten op de opkomende online markt voor occasions.

Oplossing

Occasion Software, ooit begonnen uit de ideeën van een jonge ondernemer die het beheren van occasions wilde vergemakkelijken en vooral wilde verbeteren. Al oriënterend op de markt werd er geen sluitende software gevonden hiervoor, en zo begon de gedachte om een product die simpel, snel en overzichtelijk in gebruik is te ontwikkelen. ‘Online verkopen is een hot item geworden, klanten kijken vaak eerst op de website alvorens ze naar de dealer gaan om het persoonlijk te bekijken. Staan alle occasions mooi en uitnodigend tentoongesteld op de website en diverse verkoopkanalen, dan zullen de klanten toch echt eerder naar de showroom komen om hem in het echt te bekijken’, aldus Renaldo Molenbeek. Een compleet systeem waarbij de verkoper gemakkelijk, snel en doelgericht kan adverteren op diverse handelsportalen (zoals: Marktplaats, Autotrack, Motortrader, etc.), moet de occasiondealer helpen meer tijd over te houden voor hetgeen wat ze het liefst doen, namelijk occasions verkopen. Met Occasion Software kan uw occasion binnen 2 minuten in het systeem, de online showroom en op meer dan 123 online handelsportalen staan. Er zijn meerdere aanbieders die zeer gedreven zijn in het advertentiebeheer, maar wat Occasion Software juist zo uniek maakt is de ERP-achtige oplossing die de verbinding legt tussen de voorraad, relaties en administratie.

Occasion Software is een systeem waarin je op een overzichtelijke en gemakkelijke manier je occasions kunt beheren. Tevens zitten er nuttig functionaliteiten in die zich onder andere richten op; management informatie(alle benodigde inzicht voor uw in- en verkoop prognose en tussenstanden van de huidige omzetten en aantallen), relatiebeheer en administratie. Met deze functies  heeft  de verkopende partij een goed inzicht in zijn occasionlijst en het aantal stadagen van de occasions. Dit wordt ondersteund door grafieken die totaal omzetten tonen van het aantal gekochte en verkochte occasions. Wat het product uniek maakt in zijn soort is de relatiebeheer module. Met deze module kunt u klantgegevens koppelen aan de in en verkoop zodat u al uw relaties netjes geordend heeft. Zo weet u precies wie uw klanten zijn zodat op de relatie een taak aangemaakt kan worden en/of eens in de tijd op de hoogte gehouden kan worden van ontwikkelingen. Hiermee behoud u in het unieke dashboard het overzicht en tevens u uw klanten waardoor ze sneller terug komen, u bent uw concurrentie voor!

Wij zijn vooral een waardevolle toevoeging voor de onderbuik van de markt (MKB), omdat deze bedrijven veelal niet tot matig geautomatiseerd zijn. Een mooi voorbeeld hiervoor is Hans Peelen, eigenaar van HSL Bikes. Zijn bedrijf was tot voor kort nog niet geautomatiseerd en raakte het overzicht totaal bijster.

” Wij zijn enorm gaan besparen op advertentie kosten, we betaalden de volle pond aan partijen zoals Marktplaats om onze occasions op hun portaal te plaatsen. Verder hebben we een veel betere en mooiere online occasion overzicht gekregen en het beheer van onze occasions is echt vele malen gemakkelijker en beter geworden, mede hierdoor was het balans van het jaar 2011 in een hand omdraai gedaan. Occasion Software, bedankt!”, aldus Hans Peelen van HSL Bikes.

Occasion software is uniek als het gaat om klant benadering, persoonlijk contact staat vooraan. Zijn er geïnteresseerden, dan word er een afspraak gemaakt om bij de klant langs te gaan op locatie om daar door te nemen wat de opties zijn en waar de kansen liggen voor het bedrijf. Tevens is er de mogelijkheid wanneer er niet op korte termijn een afspraak gerealiseerd kan worden, om de demo en de afspraak online te doen. Hierbij krijgt de klant inloggegevens om in een live omgeving mee te kijken op het beeldscherm van één van de adviseurs van Occasion Software. Zo blijft het verkrijgen van advies toch laagdrempelig voor geïnteresseerden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*