“Wilo-EMUPORT”-prefab-pompsystemen: Het innovatieve Anti Block Chamber-system voor vuilwaterafvoer

, ,

Geen contact tussen pomp en vaste stoffen

Westzaan. Wilo heeft een innovatief vaste stof scheidingssysteem (Anti Block Chamber-system = ABC-systeem) voor de vuilwaterafvoer ontwikkeld. Het systeem heeft zich bewezen bij het opvoeren van afvalwater in industriële en gemeentelijke toepassingen. Het zet nieuwe normen wat betreft bedrijfszekerheid, efficiëntie en comfort. Het unieke is dat de pompen niet meer in aanraking komen met vaste materialen, zoals maandverband en vezeldoekjes, die in het afvalwater aanwezig kunnen zijn. Op deze manier worden verstoppingen vermeden en hiermee worden dus ook dure servicekosten en vroegtijdig uitvallen van de pompen tegen gegaan. Dit leidt tot een significant langere levensduur van de pompen en tegelijkertijd verhoogt het de betrouwbaarheid van het systeem.

Wilo-DrainLift FTS functieschema

Functieschema van de vaste stoffen scheidingssystemen: Het hart van het systeem zijn de vaste stoffen scheidingstanks, waar het binnenkomende afvalwater in een verzameltank doorstroomt. Terwijl de vaste stoffen door de scheidingskleppen worden afgeremd en zo “uitgefilterd” worden, stroomt slechts het voorgereinigde afvalwater, langs de uitgeschakelde pomp, in een verzamelreservoir. Wanneer de pomp aanslaat wordt het afvalwater in omgekeerde richting samen met de “uitgefilterde” vaste stoffen in de uitgaande persleiding getransporteerd zonder dat deze vaste stoffen in contact komen met de pomp.

Met een maximale doorsnede van 3,6 meter kunnen de “Wilo-EMUPORT”-prefab-pompsystemen ook een grote toevoer van 600 m3/u met gemak aan. Voor dit doel worden de “Wilo-EMU FA”-pompen ingezet die een maximale opvoerhoogte kunnen bereiken van 65 meter. De inbouwdiepte is variabel en kan aangepast worden aan de wensen van de klant. Er zijn al systemen met een diepte van 12 meter uitgevoerd. Voor de toegankelijkheid van gemalen kunnen systemen voorzien worden van een ladder, een tussenbordes of zelfs een wenteltrap.

Het vaste materialen scheidingssysteem zelf is een dubbelpompsysteem waarin de pompen in wisselbedrijf lopen. Iedere pomp is voorzien van een scheidingskamer. Gedurende het vullen staat de pomp stil en het inkomende afvalwater stroomt vervolgens in de scheidingskamer. Vaste materialen worden daarbij door de roosterkleppen tegengehouden. Er stroomt alleen voorgereinigd afvalwater door de uitgeschakelde pomp naar een verzamelreservoir. Met het stijgende waterniveau stijgen de drijvende ballen. Zij sluiten de toevoer af als een bepaald waterniveau bereikt is.

Op hetzelfde moment start de pomp. Hierdoor verandert de stroomrichting in de scheidingskamer. De pomp pompt het voorgereinigde afvalwater uit het verzamelreservoir door de scheidingskamer. Het afvalwater transporteert ook de “uitgefilterde” vaste stoffen naar de uitgaande persleiding, zonder dat het in contact komt met de pomp. Hierdoor kan het geen verstopping in de pomp veroorzaken.

Afhankelijk van het niveau wordt het pompproces beëindigd. De bal in de scheidingskamer daalt en maakt de weg voor een nieuwe vulling vrij. Het wisselen van de ene naar de andere pomp en dus tussen de twee scheidingskamers vindt elke keer automatisch plaats als het reservoir leeg is.

Door deze innovatieve technologie van Wilo gaat alleen water zonder grove vaste delen door de pomp. Zo kan de kogeldoorlaat van de pompen aanzienlijk kleiner worden. Hiermee verbetert de hydraulische efficiëntie van de pomp, waardoor de pompmotor minder stroom nodig heeft. Afhankelijk van de specifieke toepassing kunnen de kosten aan elektriciteit aanzienlijk verminderd worden.

Een ander voordeel is de onderhoudsvriendelijkheid van het systeem, omdat het wordt gebruikt in een droge opstelling en er geen contact is tussen vaste delen en de pomp. De pompkamer is zo droog, schoon en geurvrij, wat resulteert in hygiënische omstandigheden voor onderhouds- en installatiewerkzaamheden.
Met het nieuwe “Wilo-Drainlift FTS”-afvalwatersysteem is het Anti Block Chamber-system ook beschikbaar voor grotere woon-, commerciële en industriële objecten.

Over Wilo:

WILO SE met het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland, is een toonaangevende fabrikant van pompen en pompsystemen voor verwarming, koeling, airconditioningtechnologie, watervoorziening en vuilwaterafvoer. Sinds de oprichting in 1872 karakteriseren innovatieve concepten en hoog-rendement (HR)technologie het productengamma van het bedrijf. In 1928 werd ’s werelds eerste circulatiepomp ontwikkeld en gepatenteerd. Wilo is ook pionier in de ontwikkeling van elektronische pompen. Al in 2001 presenteerde Wilo ’s werelds eerste HR-pomp voor verwarming,- koeling,- en airconditioningtoepassingen. De product- en systeemoplossingen staan bekend om hun hoge productkwaliteit en consequente klantgerichtheid wat resulteert in ongeveer 20 patenten per jaar en is hierdoor nu al voorbereid op de strenge ErP-richtlijnen. Wilo wordt wereldwijd vertegenwoordigd door 60 dochterondernemingen en heeft meer dan 6.200 medewerkers in dienst. In 2010 was de omzet € 1.021,4 miljoen. De Nederlandse vestiging van Wilo is gehuisvest in Westzaan.

Meer informatie:
http://www.wilo.nl/cps/rde/xchg/nl-nl/layout.xsl/3452.htm

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*