Belastingdienst erkent paaldansen als sport

, , ,

 

 Initiator Chalans breekt lans voor Paaldansend Nederland! Natasja Jansen van Chalans Dance professionals is met succes de discussie met de Belastingdienst aangegaan. Inzet van de discussie was de erkenning van paaldansen als officiële sport waarmee het belastingtarief per direct van 19% naar 6 % omlaag gaat.

Aanleiding voor Natasja Jansen om de discussie aan te zwengelen, was een eerdere uitspraak door het kantongerecht in Hoorn en Haarlem, waarbij Zumba en Streetdance als sport zijn erkend en daarmee in aanmerking komen voor het verlaagde BTW tarief van 6%. Jansen vindt dat paaldansen, ongeacht de naam of de uitvoering, een vorm van sport is, waarbij spierbeheersing en speciale technieken vereist zijn om het te kunnen uitvoeren.
De Belastingdienst vond het een lastige kwestie waar men intern geen goed antwoord op kon vinden, daarom legde men het vraagstuk voor aan het regionale vaktechnische overleg, dat tot de conclusie kwam dat paaldansen volledig vergelijkbaar is met Pole-fitness. De technieken die gebruikt worden zijn hetzelfde en hebben hetzelfde doel. En Pole-fitness valt reeds binnen het verlaagde tarief. Vanaf heden zal de Belastingdienst ook dus voor paaldansen het verlaagde BTW tarief gaan hanteren.

Natasja Jansen, eigenaar van Chalans Dance professionals, is erg verheugd: “Dit is de eerste stap naar erkenning dat paaldansen wel degelijk een sport is, waarbij het draait om spierbeheersing,  kracht, en techniek”.

 

Neemt u voor meer informatie en/ of beeldmateriaal contact op met:

Chalans Dance professionals

Natasja Jansen

T. 06-25024342| E. info@chalans.nl

W. www. Chalans.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*