De Klussenier kan zich vinden in het masterplan van FOSAG/NOA

FOSAG/NOA, ondernemersorganisaties voor schilder-, onderhoud- en utiliteitsbedrijven, roept het Kabinet en de Commissie van Oosten op om snel te komen tot een Masterplan Bouwnijverheid 2012.

Volgens FOSAG/NOA neemt het aantal werknemers in loondienst af in deze branches, waardoor er een grootschalige verpaupering van gebouwen op de loer ligt. Vooral in de utiliteitssector is dit groot. Er is een overschot aan kantoorpanden waardoor er aan een groot aantal hiervan geen onderhoud wordt gepleegd. Dit betekent dat er in de toekomst waarschijnlijk vraag is naar renovatie op grote schaal. Renovatie in de particuliere huizensector is sinds de recessie al in volle gang.  De franchiseorganisatie van De Klussenier heeft deze trend al waar genomen. Vakmensen uit de bouw oriënteren zich mede daarom om als Klussenier hun eigen bedrijf te gaan starten.

Er worden verschillende maatregelen voorgesteld door FOSAG/NOA die de overheid zou moeten nemen om de branches aantrekkelijk te maken voor vakmannen, zoals:

  • Het behoud van laag btw-tarief voor schilderen en stukadoren;
  • De aanpak van winterwerkloosheid;
  • Het stimuleren van onderhoud door bedrijven.

 

De Klussenier is actief in de genoemde branches en constateert de afgelopen jaren een stijging van de digitale vraag naar arbeid. Zoals FOSAG/NOA oordeelt is het niet de bouwcrisis die de afbouw- en onderhoudsbranche negatief beïnvloedt. De bouwcrisis heeft betrekking op nieuwbouw waardoor het aantal verhuizingen stagneert. Mensen onderhouden liever in plaats van te verhuizen. Vooral de onderhoudsector biedt hierdoor veel werk voor de Klusseniers die als zelfstandig ondernemer hun eigen bouw- en verbouwbedrijf exploiteren. Kijk voor meer informatie over De Klussenier op www.eigenbedrijf.klussenier.nl.

Eventuele uitvoering van de eerdergenoemde maatregelen draagt bij aan een aantrekkelijker werkgebied in de afbouw- en utiliteitsbranche. In deze tijden van economische onzekerheid een mooi streven.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*