Fintessa: Langzaam aan…

,
Fintessa-Column

Kansen voor beleggers na koersrally

Op Belegger.nl en NUzakelijk.nl kijkt Martine Hafkamp van Fintessa naar de koersrally op de beurzen van de afgelopen maanden. Aandelen waren goedkoop dankzij het slechte sentiment, mede veroorzaakt door de eurocrisis en de vrees voor een recessie in de USA.
Die koersrally zat er dus wel aan te komen. Het sentiment rond de eurocrisis was volgens Hafkamp te negatief geworden. Men dacht aan het einde van de euro, faillissementen van Spanje en Italië en andere doemscenario’s. Daar tegenover staan de verbeterde positie van Ierland en minder zorg om Italië, Spanje, Frankrijk en België bij beleggers. Tel hier de actie van de ECB om de banken van € 500 miljard liquiditeitssteun te voorzien bij op en er gaat voorlopig echt geen bank in Europa failliet.
Inflatie is nu nog geen onderwerp, maar het prijspeil loopt met gemiddeld 4% op.
Geldbezitters doen er verstandig aan op een gecalculeerde, verantwoorde en persoonlijke wijze te beleggen. Het feit dat heel veel beleggers zijn uitgestapt en bij stijgende koersen weer gaan instappen, biedt mogelijkheden. Lees hoe er volgens Hafkamp nog voldoende kans is voor beleggers die de koersrally hebben gemist.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*