Fotolijsten kopen – waarop u moet letten

In een fotolijst verzamelen we onze mooiste herinneringen. Fotolijsten vertellen het verhaal van leuke familiemomenten, een gezellige vakantie of gebruiken we om vol trots een diploma of certificaat te presenteren. Met een geschikte fotolijst krijgt uw foto of document net dat tikkeltje extra. Maar de juiste fotolijst kiezen is niet altijd eenvoudig. Er bestaan namelijk heel wat verschillende formaten, stijlen en materialen. Daarom presenteren we hier graag een overzicht met alle info over fotolijsten.

Fotolijsten per materiaal

Aluminium – Deze  fotolijsten zijn stijlvol, tijdloos en erg stevig. Er bestaan eenvoudige lijsten in aluminium waarvoor u niet al te diep in de buidel dient te tasten, maar ook modernere uitvoeringen die helemaal mee zijn met de tijd.

Hout – Deze fotolijsten zijn misschien wel het vaakst gebruikt. Hout straalt nog altijd warmte en gezelligheid uit en bestaat in ontelbare uitvoeringen. Van barok tot authentiek, en van eenvoudig natuurkleur tot pastel of fel gekleurd. In hout vind je werkelijk alles.

Glas – Deze  fotolijsten, ook wel randloze fotolijsten bestaan uit een gepolijst glas, een houten rug en enkele metalen clips die alles samen houden. Dit maakt een randloze lijst een erg goedkope lijst. En net omdat deze fotolijst geen rand heeft, vestigt hij alle aandacht op de foto. Sommigen hoeven daarom geen andere dan deze glazen fotolijsten.

Kunststof – Een lijst met een erg interessante prijs-kwaliteitsverhouding. De meeste van deze lijsten zijn namelijk erg goedkoop en constant in kwaliteit. Deze lijsten zijn dan ook een goede keuze wanneer je een grote hoeveelheid fotolijsten zoekt. Maar daarnaast bestaan ook enkele heel erg kwalitatieve en duurdere fotolijsten in kunststof.

Fotolijsten per formaat

Maatwerk vraagt tijd en geld. Het is een ambacht om fotolijsten op maat te maken en daar betaal je dus meestal heel wat geld voor. Gelukkig betaan er ook heel wat fotolijsten in standaardformaten. Deze fotolijsten zijn goedkoper en met zonder al te veel te zoeken vind je een formaat dat geschikt is voor je foto of document.  Belangrijke Tip: De maataanduiding op een fotolijst zegt welke foto in de lijst past. Een fotolijst van formaat 20x30cm is dus exact gemaakt voor een foto van formaat 20x30cm.
De klassieke of standaard fotolijsten bestaan in heel wat formaten en variëren van erg klein tot erg groot. Dus van 10x15cm tot 70x100cm. Daarnaast zijn ook de vierkante fotolijsten aan een opmars bezig.
Er bestaan ook meer en meer fotolijsten in het formaat A4 en A3. Dit zijn printformaten die de laatste jaren vaak gevraagd worden. Voor publiciteit bestaan ook kliklijsten in de formaten A2, A1 en A0. Deze klijklijsten zijn erg geschikt om documenten en affiches snel te wisselen. Een erg goede reclamelijst dus.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*