Geen ontslagvergoeding bij ontslag nemen

Een ieder die ergens in dienst is, kan ten allen tijde ontslag nemen of de rechter verzoeken om de ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Alleen is de kans dat je bij het nemen van ontslag een ontslagvergoeding krijgt, zeer miniem.

Ieder personeelslid is vrij om ontslag te nemen. Ontslag nemen kan door zelf de arbeidsovereenkomst te beëindigen of de rechter te verzoeken de arbeidsovereenkomst te verbreken. In dit geval is het ook mogelijk de rechter te verzoeken om een ontslagvergoeding. Is er sprake van aantoonbaar schuldigheid vanuit de zijde van de werkgever, zal de rechter een vergoeding niet zo snel toekennen.

Mensen die met succes een verzoek willen doen voor ontslagvergoeding, zullen voor de rechter toestanden en feiten moeten aantonen die slecht tot werkgeverschap leiden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*