Hoteleigenaren weer zelf aan het roer

Het Algemeen Dagblad kopt: “Hotels zijn gesjoemel met prijzen op internet beu”. “Hotelkamers zijn veel te duur” aldus de Telegraaf. De dagbladen doelen op de wurgcontracten van boekingssites als Booking.com, Expedia en Tripadvisor, die over de ruggen van consumenten en hoteliers grote winsten behalen. http://www.custom-bookings.com biedt een persoonlijk alternatief.

Gefrustreerde hoteliers geven aan dat er sprake is van machtsmisbruik door boekingssites, waarbij de consument wordt opgezadeld met hoge reserveringskosten en waarvoor hotels hoge commissies – tot soms wel 25 procent – betalen voor elke kamer die via de websites gereserveerd wordt.

Frans Hazen, bestuurder van Koninklijke Horeca Nederland licht toe: ”Mededingings-autoriteiten doen niks, omdat we zogenaamd vrijwillig die contracten aangaan, maar we kunnen er niet omheen. We willen weer baas over onze eigen bedden en prijzen worden”.

Custom Bookings, een vernieuwende speler in de markt, biedt hoteliers de mogelijkheid om online boekingen weer volledig in eigen beheer te nemen. Via de eigen website kunnen hoteleigenaren dankzij het reserveringssysteem hun hotelgasten een goede online ervaring aanbieden. Het systeem wordt volledig aangepast aan de wensen en de huisstijl van het hotel.

Jerry van Leeuwen, eigenaar van Custom Bookings, legt uit dat het systeem het niet alleen aantrekkelijker maakt om direct via de hotelsite te boeken, maar de hoteleigenaar ook een gedetailleerd inzicht kan geven in het gedrag van bezoekers van de website: “Zo kun je precies zien wanneer een klant besluit te boeken, of juist afhaakt. Op die manier kan de website constant verbeterd worden, om op die manier  gasten nog beter van dienst te zijn.”

Naast standaardopties, zoals het aantal nachten, kunnen gasten van het hotel ook kiezen voor leuke extra’s – denk aan een bos bloemen of een fles champagne – en eenvoudig hun specifieke wensen doorgeven. Het reserveringssysteem geeft gasten dankzij foto’s een voorproefje van de sfeer in het hotel en de kamers, nog voordat ze een stap over de drempel hebben gezet.

Van Leeuwen: ”Prijzen van kamers, speciale acties, mooie aanbiedingen en tal van persoonlijke opties weer in de hand van de hotelier zelf: dat is wat wij bieden.”

Custom Bookings is een dochteronderneming van ScanYours BV. ScanYours geeft internetadvies en richt zich op eStrategy, marktonderzoek en webontwikkeling. Jerry van Leeuwen is naast zijn werkzaamheden voor ScanYours als docent en onderzoeker onder andere verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Utrecht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*