Langguth vereenvoudigt internationale verkoop met offertesoftware

Son, 14 februari 2012 – Bij veel bedrijven vraagt het maken van een offerte veel kennis van een verkoper. Bij Langguth – Duitse producent van etiketteeroplossingen – was dit niet anders. Het aanbieden van klantspecifieke producten was voor verkopers een enorme uitdaging. Het was vrijwel ondoenlijk om over alle productkennis te beschikken. Medewerkers binnen Langguth die wél over deze kennis beschikten, vormden echte vraagbaken voor de gehele organisatie. Reden voor Langguth om de opgebouwde kennis en ervaring van medewerkers niet zomaar over te dragen, maar echt vast te leggen.

Als ervaren medewerkers de organisatie verlaten, dan gaat er veel know-how verloren. Klaus Pekruhl (Algemeen Directeur): “Dat wilden we voorkomen. Daarom hebben we alle kennis uit ons bedrijf ondergebracht in de verkoopondersteunende software van Sofon. Bij het samenstellen van een product, krijgt de verkoper een vraag- en antwoordopzet te zien. Aan deze vragen zijn alleen mogelijke antwoorden gekoppeld. Als de vragenlijst is doorlopen, ligt er een foutloze offerte klaar.”

Verkopers binnen Langguth hoeven tegenwoordig niet meer álle productkennis in huis te hebben om een foutloze offerte te maken. Pekruhl: “Dit levert ons niet alleen voordelen op in eigen land, maar ook bij de verkoop in het buitenland. Daar moeten we vertegenwoordigers inzetten die toegang tot onze know-how moeten hebben, omdat ze niet over het technische inzicht beschikken. Dankzij de offertesoftware van Sofon hebben zij toegang tot alle productkennis. Bovendien kunnen de vertegenwoordigers op elk moment met de juiste documenten en offertes werken. Zo hebben we het werk van de Sales-medewerkers kunnen verlichten en bieden wij hen ondersteuning bij het adviseren van klanten over onze producten.“

Langguth gaat de uitdaging nu graag aan om de verkoop in het buitenland uit te breiden. Pekruhl: “We fabriceren nu al meer dan 50% van onze producten voor de export. Maar we verwachten hier nog meer groei. Nu onze bedrijfskennis is vastgelegd en beschikbaar is voor onze medewerkers, belet dit onze vooruitgang niet meer.“

Ook Sofon zelf gaat internationale groei niet uit de weg. Sofon heeft een stevige voet aan de grond weten te zetten in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 2012 zet het Nederlandse softwarebedrijf deze lijn voort.

Over Langguth
Langguth GmbH, gevestigd in het Duitse Senden (Westfalen), is een autonome, middelgrote familieonderneming. Langguth bestaat 75 jaar en levert wereldwijd op maat gemaakte en hoogwaardige etiketteeroplossingen. Hierbij valt te denken aan: zelfklevende etiketten, koudlijmetiketten, hot melt-etiketten en sleeve-etiketten. . In de vestiging in Senden biedt de onderneming werk aan meer dan 100 medewerkers.

Over Sofon
Sofon is leverancier van verkoopondersteunende software onder de naam Sofon Guided Selling. Met Sofon worden offertes, contracten, orders en andere verkoopdocumenten eenvoudig, snel en foutvrij samengesteld. Sofon Guided Selling ondersteunt onder meer calculatie, configuratie, visualisatie en documentgeneratie in iedere wenselijke taal. Zo gaan verkoopkosten omlaag, nemen levertijden af, nemen scoringskansen toe en verbetert de samenwerking tussen klanten, dealers, verkoop, engineering en productie. Sofon-gebruikers zijn middelgrote en grote, internationaal georiënteerde bedrijven die klantspecifieke producten of diensten leveren, zoals Philips Healthcare, Ricoh, Tyco Valves & Controls en Aebi Schmidt. Sofon heeft vestigingen in de Benelux, Duitsland, Groot-Brittannië en de USA en ondersteunt klanten in meer dan 50 landen. Voor meer informatie over Sofon: www.sofon.com

Sofon B.V.
Science Park Eindhoven
Ekkersrijt 5214
NL-5692 EG Son
The Netherlands

T: +31 (0) 40 26 77 199
F: +31 (0) 40 26 77 198
E: info@sofon.com
I: www.sofon.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*