Nieuw substraat menglijn

Een groenrecyclingbedrijf opende afgelopen vrijdag een menglijn voor een nieuw substraat. Het substraat genaamd substrado, is speciaal ontwikkeld voor een aantal toepassingen. Het substraat is zeer geschikt voor de containerteelt, waaronder boomkwekerij producten. Het substraat is gemaakt van hoge kwaliteit veensoorten, natuurcompost, kokos en perlite.

Tijdens de opendag kreeg het publiek uitleg omtrent de menglijn. Substraat wordt op maat gemaakt voor bijvoorbeeld de fruitteelt, boomkwekerij, daktuinen etc. Voor elke teler en kweker is er een substraat alsook potgrond op maat. Substrado heeft verschillende samenstellingen en toepassingsgebieden. Wie meer te weten wilde komen over dit nieuwe substraat kon op de locatie van het groenrecyclingbedrijf in Helmond terecht.

Substraat is niks anders dan de onderlaag, grondlaag of de voedingsbodem. Substraat wordt bij het aaleggen van de tuin of bij de plantenteelt als ondergrond gebruikt, waarin de wortels van de planten zich goed kunnen bevestigen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*