Onechte facturen maken en versturen is strafbaar

Dit jaar gaan wederom valse facturen rond, die heel erg veel gelijkenissen vertonen als de facturen van een bepaalde instantie. Met deze facturen worden de jaarlijkse bijdragen geïnd voor de diensten van deze instantie. Zakenlui die te maken hebben met het betalen van deze facturen dienen goed op te letten of ze de juiste voor zich hebben.

Men wordt nu gewaarschuwd voor de valse facturen in omloop, want de echte facturen moeten nog de deur uit. Ondernemers zijn zeer frequent de dupe van spookfacturen, dit zijn facturen voor goederen of diensten die nooit geleverd zijn. Deze facturen maken en versturen oplichters in de hoop dat ze toevallig voldaan worden. Bij spookfacturen gaat men een factuur maken en duizenden gelijktijdig versturen. Daarnaast is de instantie die de eigenlijke facturen nog moet versturen ook een benadeelde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*