Orderverzamelaars uit BT Optio L-serie van Toyota winnen iF Gold Award voor productdesign

orderverzamelaarDe laagheffende orderverzamelaar BT Optio L-serie van Toyota Material Handling krijgt de hoogste erkenning van de internationale jury’s voor zijn functionaliteit en design.

10 februari 2012 bij BMW World in München was een lonende dag voor Toyota Material Handling Europe (TMHE). Na het verkrijgen van het iF-label voor twee van zijn producten in 2009, de BT Levio en de Toyota Traigo 48, won nog een vorkheftruck de meest prestigieuze prijs in de categorie productdesign. Dit keer ging de BT Optio L-serie met de gouden trofee lopen – een industriële orderverzamelaar die uitmunt in alle categorieën die de jury’s onderzochten: kwaliteitsdesign, keuze van materialen, veiligheid, duurzaamheid, ergonomie en lage milieu-impact.

Orderverzamelaars op maat van uw behoeften

Zowel Toyota als BT delen een lange traditie wat betreft anticipatie op de markttrends en levering van de beste oplossingen aan hun klanten. De BT Optio L-serie is een bewijs van het continue streven van TMHE naar verbetering, evenals zijn objectief om producten en diensten te ontwikkelen die voldoen aan de zeer complexe behoeften van zijn klanten.

De orderverzamelaar BT Optio L-serie werd ontwikkeld rond een Smooth Operator-concept, waarmee de beste werkomstandigheden gecreëerd worden. Alle modellen beschikken over een lage instaphoogte en de optie van een nieuw Frequency-Adapted Suspension (FAS)-systeem, ontwikkeld door TMHE. De E-man-besturing van Toyota staat garant voor vlot en moeiteloos rijden – de stuurarm is elektronisch en kan verplaatst worden volgens de rijomstandig¬heden. Bij hefwerkzaamheden op het tweede niveau wordt hij mee opgeheven, waardoor de truck van de ene naar de andere plaats gereden kan worden zonder te moeten terugkeren naar het vloerniveau. De stuurinrichting kan ook naar de linker- of rechterzijde van de truck verplaatst worden, waardoor de bestuurder naast de truck kan lopen terwijl hij hem bestuurt. Efficiënt beheer is essentieel bij de orderverzameling en vormt een ander belangrijk onderdeel van het Smooth Operator-concept. De orderverzamelaars beschikken over een aantal opslagcompartimenten en de optionele Toyota E-bar, waarmee randapparatuur zoals computerterminals en barcodescanners op eenvoudige wijze gemonteerd kunnen worden.

Orderverzamelaar met visie

Functioneel, gebruikersvriendelijk en comfortabel in een veeleisende omgeving verenigt het product waarden die de werkdag van een vorkheftruckbestuurder vereenvoudigen. Volgens Magnus Oliveira Andersson, Hoofd van het Design Center bij TMHE dat instaat voor het designwerk van de BT Optio L-serie, vormen eenvoud, robuustheid, rijgemak en duurzaamheid de sleutelfactoren voor een goed prestatievermogen. “Deze laagheffende orderverzamelaar werd gebouwd met de focus op de bestuurder. Een evolutionair design met zuivere en functionele vormen, ontwikkeld via jaren ervaring. De vorm heeft een betekenis en een duidelijke boodschap – ze vertolkt onze kernwaarden.”

De International Forum Design Awards ondersteunen al sinds 1953 het werk van getalenteerde designers door gezonde concurrentie te bevorderen en hun kijk op de wereld te verruimen. De orderverzamelaars uit het BT Optio L-serie gamma zullen voorgesteld worden op de tentoonstelling van de iF Gold Awards in het BMW-museum van 10 tot 26 februari en de tentoonstelling van de iF Designs die tegelijkertijd doorgaat als CeBIT in Hannover, evenals in Hamburg en Haikou op het eiland Hainan (China).

Voor meer informatie, contacteer:

Akiko Elmwall, PR-verantwoordelijke, Toyota Material Handling Europe

E-mail: akiko.elmwall@toyota-industries.eu

Tel.: +46 (0)142 8 6259

GSM: +46 (0)72 701 1577

Over Toyota Material Handling Europe

Toyota Material Handling Europe (TMHE) helpt bedrijven van elke omvang over heel Europa bij de goederenbehandeling met een ruim aanbod van Toyota vorkheftrucks met tegengewicht, BT magazijntrucks, en diensten en oplossingen met toegevoegde waarde, waaronder servicecontracten, verhuur op korte termijn, tweedehands trucks en de Toyota I_Site voor vlootbeheer. TMHE is actief in meer dan 30 Europese landen en zijn hoofdkantoor is in Zweden gevestigd. TMHE beschikt over een Europees kantoor in Brussel en productiecentra in Ancenis (Frankrijk), Bologna (Italië) en Mjölby (Zweden). Met ongeveer 4.500 onderhoudsmonteurs, ongeveer 7.500 werknemers en een netwerk van onafhankelijke verdelers en agenten is TMHE de Europese regionale organisatie van de Toyota Material Handling Group (TMHG), die deel uitmaakt van de Toyota Industries Corporation (TICO) – de wereldleider op het gebied van uitrusting voor goederenbehandeling. Voor meer informatie over TMHE gaat u naar www.toyota-forklifts.eu.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*