Pomptechnologie: Hoog-rendement voor onderweg

, , ,

De gratis “Wilo Assistent” voor smartphones

Westzaan. De “Wilo Assistent” zet de hele wereld van hr-pomptechniek op de smartphones van verwarmingtechnici en technisch adviseurs.

Wilo-Assistent voor smartphones

De “Wilo Assistent” zet de hele wereld van hr-pomptechniek op de smartphones van verwarmingtechnici en technisch adviseurs.

De gratis app levert een overvloed aan tot nu toe alleen schriftelijk of op internet beschikbare informatie en functies in broekzakformaat. Deze eenvoudig te bedienen, mobiele toepassing helpt u tijdens het selecteren, calculeren, adviseren en installeren van pompen. Bovendien profiteert de gebruiker van de vele goede argumenten van energie-efficiënte, zuinige en milieuvriendelijke pomptechniek voor verwarming, klimaat en tapwatercirculatie.

Met behulp van de app heeft de gebruiker ook gericht toegang tot productinformatie en knowhow omtrent de pomptechniek. De meeste gegevens en functies worden op de smartphone geïnstalleerd en staan daarom ook zonder mobiele internet- of WLAN-verbinding ter beschikking. 95% van alle functies zijn zonder internetverbinding te gebruiken.

De “Wilo Assistent” biedt o.a. de volgende functies:

  • Interactieve uitwisseltabel voor verwarmings- en tapwaterpompen: gewoon het oude pomptype invoeren en de juiste hoogefficiënte Wilo-vervangingspomp wordt geselecteerd. Hierbij staat een database van pompen vanaf 1975 ter beschikking;
  • Besparingscalculator: berekent hoeveel stroomkosten en CO2 u kunt besparen bij toepassing van een energiebesparende hoogrendementpomp van Wilo in vergelijking met een standaard verwarmingspomp;
  • Beknopte catalogus: weergave van de catalogusbeschrijving voor Wilo-natlopers; 
  • Pompdimensionering: als u het gewenste bedrijfspunt van de pomp (volumestroom Q in m³/h en opvoerhoogte H in m) opgeeft, voert de Wilo-server razendsnel de pompselectie uit, natuurlijk inclusief een hoog-rendement alternatief; 
  • Tips & Tricks: aanbevelingen voor de optimalisatie van verwarmingssystemen en installaties voor  tapwatercirculatie; 
  • Zaklantaarn: directe toegang tot de displayinstelling „Zaklantaarn“ of licht de flitser op het toestel op; 
  • Eenhedenconversie: omrekening van de belangrijkste fysieke eenheden; 
  • Nieuws: actuele informatie voor installateurs en adviseurs; 
  • Contact: directe lijn met uw Wilo-contactpersoon.

De “Wilo Assistent” kan gratis worden gedownload via de “App Store” en “Android Market”. Voor andere besturingssystemen is de app als WebApp beschikbaar, waarvoor wel een continue internetverbinding nodig is.
 
Momenteel is de “Wilo Assistent” geschikt voor iOs en Adroid in het Nederlands, Duits, Frans en Engels. Tevens is de app beschikbaar voor overige systemen met een internetverbinding als WebApp.

Ook wanneer men niet de beschikking heeft over een smartphone kunnen uitwisselingen worden gedaan per sms. SMS het oude pomptype en krijg na 20 seconden een hr-pomp en een standaardpomp als vervanging per sms. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de uitwisseltabel in de app. SMS-en kan naar:
06 – 427 56 900

Meer informatie op: http://www.wilo.nl/cps/rde/xchg/nl-nl/layout.xsl/3443.htm

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*