Samenwerkingsverband tussen Legrand en de Aegide Group versterkt de positie van beide concerns in de datacentermarkt

, , , , , ,

Veghel/Boxtel, 23 februari 2012 – Legrand heeft vandaag de acquisitie van de Aegide Group en haar dochterbedrijven Minkels, Cortexon, Vaultex en dcs aangekondigd.

Vanaf deze datum zal Dhr. Gery Morssinkhof zijn functie als Chief Executive Officer van de Aegide Group overdragen aan Dhr. Jeroen Hol, de voormalige Chief Commercial Officer van het bedrijf. Dhr. Morssinkhof zal actief betrokken blijven bij Aegide’s strategieontwikkeling en business development als consultant voor Legrand. De rest van het managementteam van Aegide blijft ongewijzigd.

Irving van Nes, Managing Director Legrand Nederland

“Minkels is een gevestigd, sterk merk in heel Europa en daarbuiten, met een uitstekende reputatie op het gebied van innovatie en totaaloplossingen voor de datacentermarkt. Wij zijn ervan overtuigd dat het Aegide/Minkels productaanbod bijzonder complementair is aan Legrand’s huidige datacenteraanbod van o.a. kabelmanagementoplossingen, modulaire UPS-en, railkokers, beveiligingsystemen, schakelkasten en oplossingen op het gebied van datacom connectiviteit”.

Jeroen Hol, CEO Aegide Group

“Legrand is wereldwijd zeer actief in de datacentermarkt met diverse bekende productlijnen en merken. Ortronics (gestructureerde bekabeling en VDI) en Cablofil (wiremesh), zijn bijvoorbeeld zeer gerenommeerde merken in onze markt. Aegide en Legrand zullen samenwerken aan een nog completer productportfolio voor de datacentermarkt. Dit resulteert in extra mogelijkheden op het gebied van complete, geïntegreerde, energie-efficiënte en beveiligingsoplossingen voor missie kritische datacenter operaties”.

———————————

Over de Aegide Group

De Aegide Group (www.aegide-group.com) is een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van kwalitatief hoogwaardige behuizing-, koeling-, en monitoringoplossingen voor de ICT- en hightech OEM-industrie. De activiteiten van Aegide Group lopen uiteen van advisering, ontwikkeling en inrichting van remote-controlled en modulair opgebouwde ICT-datacenters, tot en met het ontwikkelen en implementeren van microbehuizingen voor geavanceerde visionsystemen. Aegide Group heeft eigen vestigingen in Nederland, Zwitserland, UK, België en Frankrijk. Met zo’n 170 toegewijde en ervaren specialisten in dienst bedient Aegide Group bekende klantnamen in de pan-Europese en globale datacentermarkt waaronder banken, overheden en diverse beursgenoteerde ondernemingen.

———————————

Over Legrand Group

De wereldwijd opererende Legrand Group (www.legrand.com), met in 2011 een omzet van 4,25 miljard euro en aanwezigheid in meer dan 180 landen, behoort tot één van de wereldmarktleiders op het gebied van laagspanningsinstallaties en datanetwerken. De internationale activiteitenscope van Legrand is “global specialist in electrical and digital building infrastructures”. Wereldwijd bedient de Legrand Group met meer dan 40 merken de markt van de woning- en utiliteitsbouw en de industrie. Met trots mag de Legrand Group zich wereldmarktleider noemen in schakelmateriaal en kabeldraagsystemen.

Legrand Nederland

Legrand Nederland (www.legrandnederland.nl) in Boxtel is onderdeel van de wereldwijd opererende Legrand Group. In Nederland bedient Legrand met ca. 150 gemotiveerde medewerkers de markt van de woning- en utiliteitsbouw, machine- en paneelbouwers en industrie. Of het nu gaat om schakel- en verdeelinrichtingen, railkokersystemen, datanetwerken, kabeldraagsystemen, deurcommunicatie, woningautomatisering of schakelmateriaal : de systemen van Legrand zijn optimaal op elkaar afgestemd en kunnen daardoor eenvoudig, veilig en snel worden gemonteerd. In Nederland is Legrand marktleider op het gebied van  kabeldraagsystemen en een top-3 speler in oplossingen voor energie distributie.

———————————

Media contact:

Aegide Group

Maartje van Alem

Marketing Communications Coordinator

+31 (0)413 – 311184

mvalem@aegide-group.com

Legrand Nederland

Marielle Claessens

Marketing Communications Specialist

+31 (0)411 – 653130

m.claessens@legrandnederland.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*