Stanley King AG over de Goudkoorts

, , ,

Er zweven vele theorieën en redenen in het rond over de huidige opgeschroefde goudprijs. In de laatste tien jaar is de prijs van goud verdubbeld, dit is absoluut een ongelofelijke stijging. Velen geloven dat dit een direct gevolg is van de verlaagde consumptie in Indië. Andere theoriën baseren zich op het feit dat de Chinese goud consumptie omhoog is gegaan in antwoord op de verzwakkende dollar.

Er is ook een nieuwe golf van “luie stoel investeerders” die met een muisklik een gedeelte van hun investerings portefeuille kunnen aanwijzen met als enige doel goudprijzen te volgen en in ruil daarvoor fantastische resultaten boeken daar de goudprijs omhoog blijft gaan; hoe meer investeerders klikken hoe meer goud er op de markt komt.

Hoe groter de vraag hoe hoger de prijs. Het team van Stanley King AG vreest dat dit een luchtbel veroorzaakt op de markt die, zodra investeerders zich realiseren dat goud niet een goeie lange termijn investering is omdat er geen rente over betaald wordt, onvermijdelijk zal barsten.

Alhoewel, wie weet hoe lang de vraag naar goud zal vasthouden aan deze drang? Een andere grote drijfveer voor deze vraag is angst.”Mensen hebben graag een fysieke vorm van rijkdom in zulke onstabiele politieke en economische tijden, iets waar zij zich letterlijk aan kunnen vasthouden” zegt een Stanley King consultant, “in een onstabiele wereld geniet men blijkbaar van het idee geld onder het spreekwoordelijke matras te hebben.

Voor meer informatie over de Stanley King AG bezoek de website www.stanleykingag.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*