Tweederde Nederlanders positief over kunststof recycling

Van de Nederlanders is 67% enthousiast over het gescheiden inzamelen van kunststof afval. Dit blijkt uit een enquête uitgevoerd door www.recyclingplatform.nl. Sinds begin 2011 hebben veel Nederlandse gemeenten een systeem van gescheiden kunststof inzameling ingevoerd. Hierbij houden burgers het plastic verpakkingsafval zoals zakjes, kunststof flessen en plastic bakjes gescheiden van het restafval. Na inzameling wordt het afval getransporteerd naar een scheidingsinstallatie. Daar worden de verschillende soorten plastic van elkaar gescheiden. Dit zijn onder andere PET, PE, LDPE, en PP. Dit plastic kan vervolgens worden hergebruikt. Waarom deze groep enthousiast is over kunststof recycling blijkt niet uit het onderzoek. Kunststof recycling scheelt immers ook veel ruimte in de afvalbak!

Ondanks alle promotie voor dit systeem door de Nederlandse gemeenten en Plastic Heroes, een initiatief van de stichting Nedvang, is 30% van de Nederlanders van mening dat gescheiden inzameling van plastic afval een wassen neus is. Dit systeem draagt volgens deze groep niet bij aan het milieu. Tot slot staat 3% van de Nederlanders neutraal tegenover kunststof recycling.

Over Recycling Platform

Recycling Platform biedt het laatste nieuws over recycling, afval en hergebruik van materialen. Recycling Platform legt u de principes van recycling uit en geeft een compleet overzicht van bestaande technologieën. Op deze site vindt u informatie over milieustraten, kringloopwinkels, interessante literatuur en zelfs knipseltips. Recycling Platform is een ontmoetingsplaats voor iedereen geïnteresseerd in, betrokken bij of werkzaam in de afval recycling industrie.

Wilt u meer weten over recycling processen, kijk dan hier: http://www.recyclingplatform.nl/recycling-processen/overzicht