Uniek kunstwerk opgedoken

In Madrid is er een uniek kunstwerk van de Mona Lisa plotseling tevoorschijn gekomen. Vermoed wordt dat het wereldberoemde schilderij van de Mona Lisa gelijktijdig moet zijn geschilderd als het originele. Waarschijnlijk is de kopie geschilderd door een leerling van Da Vinci, vermoeden deskundigen.

Beide schilderijen zouden in de zestiende eeuw in het atelier van Da Vinci zijn geschilderd. Deskundigen beweren dat Mona Lisa op de kopie er nog jonger en aantrekkelijker uitziet. De houding en mysterieuze blijk van Mona Lisa zijn wel hetzelfde, alsook de grootte van de doek.

Bij restauratiewerkzaamheden aan het schilderij is men erachter gekomen dat beide schilderijen gelijktijdig zijn gemaakt. Op allebei de schilderijen zijn ook dezelfde correcties aangebracht. De waarde van de kopie is nog niet bekend, wel wordt de kopie op 21 februari in Madrid onthuld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*