Vergelijk uw webhosting leverancier

, ,

Webhosting vergelijken

Het opstarten van een bedrijf, een webwinkel of een blog: het begint allemaal met een goede website. Na het aanschaffen van een domeinnaam en het ontwerpen van de site moet er nog een belangrijke stap worden genomen: het daadwerkelijk online zetten van de site. De basis hiervoor wordt gelegd door een hostingpartij: de letterlijke ‘gastheer’ die gebruikers een stukje ruimte op het internet aanbiedt. Een webhost verkoopt in feite een digitaal kavel waarop een website kan worden  neergezet. Afhankelijk van de grootte van de website kunnen bij webhosts diverse pakketten worden afgesloten.

Het belang van een goede webhost
Er zijn in Nederland talloze partijen die webhosting aanbieden. Voor de leek is het dus ook erg moeilijk om te bepalen wat de ene partij, afgezien van de tarieven die worden gehanteerd, beter maakt dan hun concurrent. Veel bedrijven bieden zogenaamd webhosting aan voor één euro, maar wat krijgt u hiervoor?

Het is erg belangrijk om uw website onder te brengen bij een goede host. In het verleden hebben veel websites last gehad van reputatieschade door een slechte hostingpartij. Zo heeft slechte hosting onder andere veel invloed op het effect van uw SEO activiteiten en de ranking van de website op Google.

Aandachtspunten bij het kiezen van een webhost
Er zijn zoveel Nederlandse hostingbedrijven dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Op verschillende sites kunt u op diverse punten webhostings vergelijken. Maar hoe bepaalt u welke van deze criteria voor u van belang zijn?  Daarom een lijst met aandachtspunten voor het kiezen van een webhost:

1. Grootte van het pakket
Webhosts bieden hun diensten vaak in standaardpakketten aan. In deze pakketten, die door de aanbieder worden samengesteld, zijn een aantal Mb serverruimte voor opslag van uw website en ruimte voor POP3-mailadressen inbegrepen. Afhankelijk van de omvang van de website kan worden gekozen voor een groot of klein pakket. Het is verstandig om advies in te winnen van een professional (bijvoorbeeld degene die de website heeft gebouwd) voordat u voor een pakket kiest.

2. Serviceniveau van de aanbieder
De pakketten die webhosts aanbieden lijken vaak erg op elkaar. De service die een aanbieder biedt kan daarom bepalend zijn in uw keuze voor een webhost. Het is erg prettig als een webhost een professionele klantenservice heeft die eventuele problemen adequaat oplost.

3. De soort hosting
Er bestaan verschillende soorten hosting. Het voornaamste verschil zit in de plaats waar de website wordt neergezet: bij virtual hosting gebeurt dit op de server van de webhost, terwijl de website bij co-located hosting op uw eigen (bedrijfs)server wordt geplaatst. Het laatste is alleen aan te raden als u over een eigen technische dienst beschikt.

4. Kosten van hosting
Hoewel de kosten per partij niet significant verschillen, kan na enige research toch wel wat geld worden bespaard op hosting. Al gaat het aloude ‘goedkoop is duurkoop’ ook op voor webhosting: zorg ervoor dat u geen spijt krijgt door met een goedkope, onprofessionele partij in zee te gaan!

Meer informatie
Voor meer informatie over hosting van uw website, aanbieders en een vergelijking van verschillende webhosts kunt u terecht op www.hostlist.nl

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*