Wat is het verschil tussen boulimia en anorexia? – INFOGRAPHIC

, ,

Rondom eetstoornissen zoals boulimia nervosa, anorexia (en binge-eating) hangt nog steeds een zweem van geheimzinnigheid en taboe. Vooral pubers, ook jongens!, schamen zich en weten niet waar ze terecht kunnen met hun verhaal.

Het is belangrijk dat vooral pubers zich bewust worden van hun eetprobleem. Problemen met eten en gewicht ontstaan vaak al in de vroege jeugd. De EtendeBaas infographic maakt in één oogopslag duidelijk wat de gevolgen voor de gezondheid zijn.

Een eetstoornis kan al beginnen op de basisschool. Ernstig is dat pubers er jarenlang mee worstelen voordat zij hulp krijgen. Anorexia komt bij 0.5 tot 1% van de meisjes voor, boulimia nervosa treft circa 1.5% van de jonge vrouwen.

Er zijn verschillende behandelmethodes mogelijk. Voor pubers is het goed te weten dat anonieme online behandeling mogelijk is.

Voor meer informatie, online test en behandeling:

www.boulimiadebaas.nl

www.bingeeating.nl

etendebaas.hyves.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*