We maken het te bont deze winter!

In de koude wintermaanden passen we ook ons schoeisel aan op de lage temperaturen buiten. Het meest comfortabel in de winter zijn waarschijnlijk grote snowboots met veel profiel. Helaas zijn die niet altijd even charmant. De schoenenindustrie springt slim in op de koude winters van de afgelopen jaren door dameslaarzen op de markt te brengen die lekker warm en comfortabel zijn en er tegelijkertijd erg leuk uitzien.

Met een randje bont
Een trend die we nu ook veel in de kleding terugzien is het gebruik van nepbont. Leren en suède laarzen worden afgewerkt met leuke bontdetails. Dit geldt voor de hoge laarzen, maar we zien ook veel enkellaarsjes met een rand van bijvoorbeeld imitatie lamsvacht. Van binnen zijn de laarzen gevoerd, waardoor de voeten lekker warm blijven.

Wind- en waterdicht materiaal
Ook heel praktisch en toch stylish zijn laarzen van waterafstotend en winddicht Tex-materiaal. Bijvoorbeeld met de nog steeds populaire sleehak. Door het materiaal zijn deze laarzen relatief onderhoudsvrij. Bij leren en vooral bij suède laarzen is het wel belangrijk om de juiste onderhoudsmiddelen te gebruiken. Helemaal als je ermee door de regen en sneeuw (en dus pekel) loopt.

Antislip zool en veel profiel

Wil je echt iedere dag veilig het winterweer kunnen trotseren, kies dan voor damesschoenen met een antislip zool en veel profiel. Er zijn veel laarzen op de markt die wel het uiterlijk van een echte winterschoen hebben, maar waar toch een gladde zool onder zit. Hierdoor heb je weinig grip als het buiten glad is.

Heb je al een paar favoriete laarzen in de kast staan, maar hebben die weinig tot geen profiel? Je kunt dan ijsgripzooltjes bestellen die je onder de schoenen bevestigt. Deze zooltjes passen onder vrijwel alle schoenen, in tegenstelling tot de bekende spijkerzolen.

Ook bontdetails in de pantoffels en beenwarmers
Zijn we weer thuis, dan gaan de warme pantoffels aan. Het liefst ook met een bontrandje of bontdetails, denk aan de bekende Ugg pantoffels. Ook helemaal hip en lekker warm zijn grof gebreide beenwarmers en beenwarmers van imitatie bont. Pas wel op met te veel bont in je outfit. Je wilt er niet uitzien als een Eskimo of erger nog, de verschrikkelijke sneeuwman.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*