Zonnepanelen prijzen blijven zakken

Ondanks dat de vraag naar zonnepanelen groot is, zien leveranciers toch kans om de verkoopprijzen steeds lager te maken. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door lagere productie kosten.

Zo zien we verschuivingen van fabrikage van de panelen zelf. De grote A-merken laten steeds meer produceren in China, om daar zelf voor de fabrikage te zorgen of deze uit te besteden aan minder bekende fabrikanten. Kort geleden gaf een van de A-merken te kennen alle fabrikage uit te besteden. Het is hierom steeds lastiger te bepalen wie de goede panelen maakt, uiteindelijk kunnen uit de zelfde fabriek meerdere merken en panelen komen. De enige houvast zijn de diverse keurings labels als TUV etc. In Nederland zijn de prijzen van complete systemen vrijwel de laagste die je kunt vinden. de Nederlandse leveanciers hebben op uitzonderingen na van bepaalde subsidie in een aantal gemeentes geen steun van subsidie regelingen.  Onderbelicht is de EIA regeling voor ondernemers deze geeft een belastingvoordeel bij duurzame investeringen. Binnen de branche wordt aangenomen dat de prijzen van panelen nog 20% zullen zakken totdat de prijs vooral wordt bepaald door de grondstoffen. dit zal echter veel langer duren dan de prijsdalingen die we de afgelopen jaren zagen.

Zeker als U in een gemeente woont met een sibsidie regeling is het nu het moment om zonnepanelen aan te schaffen. Op dit moment zijn wij een aanbieder met de beste prijzen. Voor meer informatie kijk op http://www.solarchamp.eu

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*