Hoe brouw je de perfecte kop thee

Thee is de meest gedronken warme drank ter wereld. Onmisbaar in het dagelijkse leven en echt iets om naar uit te kijken. Lekker op de bank met een gezellig blad, of televisie aan. Of tijdens het lezen van de krant aan tafel. Even tijd voor jezelf en voor ontwerpers een heerlijke bron voor mooie bijzondere producten, bijvoorbeeld Danish Design.

Alhoewel er  velen van ons dus dagelijks een heerlijke kop thee maken,  is toch gebleken dat  het zetten van de perfecte kop thee een echt vak apart is. Hier komt sensitiviteit, gevoel, inzicht, thee en manieren om thee te vervaardigen tot een drinkbare situatie samen. De juiste geur, de juiste kleur, wat voor weer hebben we, ga zo maar door. Er zijn zo verschrikkelijk veel invloeden op de perfecte kop thee.

Onze partners hebben hart en ziel in de producten gestoken om het ook mogelijk te maken een heerlijke kop thee te kunnen drinken. Naast thee zijn er nog een aantal basis ingrediënten om ook daadwerkelijk thee te kunnen zetten. Dit varieert van schitterende kooktheepotten die u direct op het vuur kunt zetten, tot mooie design thermo theemokken en theeglazen, tot theewater thermometers om de temperatuur voor de perfecte kop thee vast te kunnen stellen tot aan het bewaren van thee in een schitterend design thermoskan.

Dit vormt dus de basis voor thee zetten.  Maar wat is er verder nodig om deze perfecte kop thee te zetten?  Hier zijn een paar tips voor u, om u te helpen uw thee smaak verder te perfectioneren en .

Voordat u begint met thee zetten, eerst beslissen wat voor soort thee u wilt maken. De methode om thee te zetten hangt af van uw keuze. Welke thee gaat u drinken zwart, wit, groen of bijvoobeeld oolong thee.

De hoeveelheid theebladeren hangt af van de grootte van de bladeren en de gewenste smaak. Gebruik als regel, ca. 10 g thee per liter water te bereiken van de juiste smaak.

De temperatuur van het water is van cruciaal belang voor het bereiken van de optimale smaak van uw thee. Hier zijn een aantal richtlijnen voor diverse soorten thee.

Bij het brouwen van zwarte thee, is het belangrijk om kokend water te gebruiken.

Het water voor witte thee dient tussen de 75-80 ° C te zijn

Voor groene thee dient het water tussen 80-85 ° C te zijn

En voor oolong thee dient het water 90 ° C te zijn.

Als het water niet op de juiste temperatuur is of als de infusie tijd (de tijd dat thee trekt) te lang is, zal het resultaat thee zijn die bitter smaakt en weinig enthousiasmerend is.

www.alfems.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*