Incasso bureau blijft administratiekosten incasseren

Vooralsnog blijft het incasso bureau van de justitie de administratiekosten voor mensen die een boete hebben ontvangen voor een overtreding incasseren. Ongeacht de bekendmaking van de rechtbank in Amsterdam, ziet het centraal justitieel incasso bureau niet genoeg reden om te stoppen met de inkasso van de administratiekosten of het terug betalen van de reeds betaalde administratiekosten.

Onlangs bepaalde de rechter dat er geen administratiekosten gerekend mocht worden door het cjib, waarna het centraal justitieel incasso bureau in beroep ging. Volgens het cjib zal de beslissing van de rechtbank niets veranderen in de zaak, want de uitspraak van de rechtbank ging om een individuele aangelegenheid, waarbij er een boete voor een verkeersovertreding was uitgeschreven. Er werd wel betaald voor de boete maar niet voor de administratiekosten. Daarvoor heeft hij zich beklaagd bij de rechter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*