Klantenkaart en elektronisch spaarsysteem

, , ,

Dit blijkt uit onderzoek door Marnix Bugel van de Rijksuniversiteit van Groningen op de toepasbaarheid van psychologische theorieën op relatiemarketing. Hieruit blijkt dat de relatie tussen klant en ondernemer er 1 is op basis van liefde.

Klantenloyaliteit is echte liefde

Dit blijkt uit onderzoek door Marnix Bugel van de Rijksuniversiteit van Groningen. De eerste week van juni promoveerde hij op de toepasbaarheid van psychologische theorieën op relatiemarketing. Hieruit blijkt dat de relatie tussen klant en ondernemer er 1 is op basis van liefde.

Het enige verschil tussen een klant en liefdesrelatie is dat de klant niet streeft naar gelijkwaardigheid, maar op zoek is naar superieure kwaliteit en service. Wie zijn klant iets te bieden heeft, onderscheidt zich van de concurrentie, een simpel gegeven, maar wie net dat extra stapje zet, die krijgt een trouwe klant. En klantenbinding is, zeker nu, een belangrijke investering.

Hoe bouw je aan die relatie? Met dat als uitgangspunt zijn Leendert Jan van Doorn en Michael van der Togt vorig jaar begonnen met MAKS. Na jarenlange ervaring met klantenloyaliteit wilden zij een betaalbare totaaloplossing voor de MKB-er.

Nederlanders zijn spaarders. Uit eerder onderzoek door de Rijksuniversiteit van Groningen blijkt dat een spaarsysteem ervoor zorgt dat 60% van de klanten vaker terug komt en 80% meer besteedt.

Hoe houdt u die liefde vast? Met MAKS kunnen winkeliers hun klanten voortaan elektronisch laten sparen zonder omslachtige zegels, stempels en spaarkaarten, MAKS biedt gepersonaliseerde chipkaarten in de huisstijl van de ondernemer. Naast een professionelere uitstraling heeft de winkelier inzage in de klant- en spaargegevens, en kan per email aanbiedingen, mededelingen en acties (laten) doen. De klant gaat zich gewaardeerd voelen, wordt beloond voor zijn trouwe gedrag. De relatie wordt versterkt, de omzet gaat omhoog.

Michael van der Togt; “Door onze jaren lange ervaring met klantenloyaliteit kennen wij de problematiek van de kleine zelfstandige goed. Wij zien de dagelijkse worsteling om te overleven en de wens zich te onderscheiden. Grote investeringen in klantensystemen en marketingcampagnes zijn gewoonweg niet op te brengen. Dus hebben wij een laagdrempelig systeem ontwikkeld, geen investeringen maar gelijk professioneel aan de slag. Naast de beloonde klantenliefde zijn betrouwbare kennis van de markt en het koopgedrag essentieel”.

Dat de klantrelatie bijna een volwaardige liefdesrelatie is wisten de heren al. Ze claimen zelf het meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland te zijn. Naast goede service bieden ze het MAKSSPAREN pakket aan in een probeer versie. In uw eigen huisstijl. Helemaal gratis en zonder kleine lettertjes. Voelt u al liefde?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*