Laat ze meedoen: een kind met autisme én hun naasten

, , ,

Autismeweek 2012 van 31 maart t/m 6 april

 

Lekker spelen op het schoolplein. Een wedstrijdje spelen met je team. Een studie volgen die past bij je interesses en je mogelijkheden. Meedoen is belangrijk. Maar voor mensen met autisme is meedoen niet vanzelfsprekend. Jammer en onnodig: Ook zij willen er bij horen. Maar in hun eentje redden ze het niet altijd.

Tijdens de week van autisme staat het thema ‘Laat ze meedoen’ centraal. Kentalis Sint Marie organiseert voor kinderen en jongeren verschillende workshops, een expositie en een muzikaal optreden, waarbij ook ouders, familie, vrienden en kennissen van harte welkom zijn.

                                                   

Autismeweek 2012

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag, een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. De Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds organiseren in aansluiting op de Wereld Autisme Dag van 31 maart t/m 6 april 2012 de Autismeweek 2012. Het doel van de Autismeweek is meer bekendheid te geven aan autisme onder het grote publiek en vooroordelen weg te nemen.

Autisme is een stoornis in de informatieverwerking van de hersenen. Hierdoor hebben  mensen met autisme problemen met communicatie, sociale interactie en verbeelding. Autisme is een levenslange, vaak onzichtbare, handicap die invloed heeft op alle levensgebieden in alle levensfasen. Ruim één procent van de Nederlanders kampt met een vorm van autisme.

Programma

In het kader van de Autismeweek organiseert Kentalis Sint Marie in Eindhoven verschillende activiteiten. Ouders, verzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom.

Circusvoorstelling

Een clown brengt een gezellige show waarbij de kinderen volop lachen en genieten. Het programma zit vol met spectaculaire spelletjes, magische goocheltrucs en malle muziek. Iedereen wordt bij de show betrokken waardoor we er samen een dolle boel van maken.
Voor wie: Kinderen van 0 tot 6. Introducés zijn welkom.
Wanneer: Donderdag 5 april van 13.30 -14.30 uur

 

Circusworkshop

Word een echte circusartiest! Je maakt kennis met verschillende onderdelen uit het circus, zoals koorddansen, grote bal lopen, éénwieler fietsen, jongleren en acrobatiek. Aan het eind van de dag is er een heuse voorstelling voor ouders, familie en vriendjes.
Voor wie: Kinderen vanaf 6 jaar. Introducés (kinderen) zijn welkom.

Max. aantal inschrijvingen workshop: 40. Kinderen met autisme gaan voor.

Wanneer: Donderdag 5 april

Workshop: van 15.30 tot 17.30 uur

Optreden voor ouders en introducés: 17.30 tot 18.00 uur

 

Graffitiworkshop

Onder begeleiding leer je meer over graffiti en de technieken. Uiteraard ga je ook zelf en met een groepje aan de slag. Dus doe oude kleren aan.
Voor wie: Jongeren vanaf 13 jaar. Introducés (jongeren) zijn welkom

Max. aantal inschrijvingen: 50. Kinderen met autisme gaan voor.

Wanneer: Donderdag 5 april

Workshop: van 15.30 tot 17.30 uur

Onthulling voor ouders en introducés: 18.00-18.15 uur

 

Optreden van Frozen Light

Deze band bestaat uit 4 enthousiaste, muzikale jongeren. Samen bouwen we een gezellig feestje.
Voor wie: Cliënten van Kentalis Sint Marie, familie en één introducé.
Wanneer: Donderdag 5 april van 20.00 – 21.00 uur

 

Bijzondere tentoonstelling

De hele week kunt u genieten van de tekeningen, beeldhouwwerk en andere kunstzinnige uitingen van kinderen en jongeren. Juist het anders kijken van mensen met autisme levert prachtige resultaten op.
Wanneer: Van 2 april – 6 april. Van 9:00 tot 12.00 en van 13.30 tot 17.00 uur

 

Algemene informatie

Waar: Kentalis Sint Marie, Castiliëlaan 8, Eindhoven

Aanmelden: E-mail: autismeweek@kentalis.nl (met vermelding van uw naam, tel., e-mail,

aantal personen, welke activiteit. Geef bij de workshops ook aan of u deelneemt of komt kijken naar de presentatie.)

Inschrijving is mogelijk tot 26 maart

Toegang is gratis. 

www.kentalis.nl

Kentalis: als horen of communiceren niet vanzelfsprekend is

Kentalis is een landelijke organisatie die al 220 jaar gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren.

Kentalis is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die doof, (ernstig) slechthorend of doofblind zijn. Maar ook voor mensen met ernstige spraaktaalproblemen of autisme met stoornissen in spraak en taal. Sommige mensen hebben een bijkomende beperking, of motorische problemen. Sommigen hebben een andere thuistaal.

Kentalis biedt begeleiding, behandeling, onderwijs en onderzoek verspreid over heel Nederland. Onze klanten krijgen hierdoor toegang tot alle actuele mogelijkheden van taal en communicatie.

Door kennis en expertise te ontwikkelen, toe te passen en te delen, willen wij de kwaliteit van onze dienstverlening duurzaam verbeteren. Met hart, oog en oor voor de ander. En vooral: in goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*