NL DOET succes bij Kentalis

Jonge cliëntjes Kentalis zien wens in vervulling gaan

 

 

De 5 peuters van de behandelgroep het Korenveld van Kentalis Sint Marie aan de Castiliëlaan 8 in Eindhoven zijn in hun nopjes. Hun grote wens is tijdens NL DOET in vervulling gegaan. Met dank aan diverse vrijwilligers heeft hun groepsruimte een metamorfose gekregen.

 

Het schilderen van de groepsruimte was hard nodig. De cliënten van de behandelgroep – kinderen met spraak- taalproblemen en/of een vorm van autisme in de leeftijd van 2 tot 4 jaar – en de medewerkers keken al jaren aan tegen saaie muren en een plafond met vlekken. Ook hebben de pictoborden een nieuwe plek gekregen. Op deze borden hangen picto’s, plaatjes die de kinderen helpen met communiceren en hun dag te structureren.

Dankzij de bijdrage van het Oranjefonds (500 euro), dat de actie NL DOET initieert, is er verf aangeschaft. Vrijwilligers en medewerkers hebben de ruimte een frisse uitstraling gegeven. Ook Kruidenier Foodservices leverde een bijdrage en zorgde voor een heerlijk lunchpakket. Het was een topdag, volgens medewerkers van Kentalis Sint Marie en de vrijwilligers.

Voor jonge kinderen met spraak- taalproblemen en/of een vorm van autisme is praten en samen spelen niet vanzelfsprekend. Door de specialistische behandeling in het Korenveld, krijgen de jonge kinderen spelenderwijs handvatten om te communiceren en kunnen ze zich optimaal ontwikkelen.

www.kentalis.nl

Noot voor de redactie:

 

Kentalis: als horen of communiceren niet vanzelfsprekend is

Kentalis is een landelijke organisatie die al 220 jaar gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren.

Kentalis is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die doof, (ernstig) slechthorend of doofblind zijn. Maar ook voor mensen met ernstige spraaktaalproblemen of autisme met stoornissen in spraak en taal. Sommige mensen hebben een bijkomende beperking, of motorische problemen. Sommigen hebben een andere thuistaal.

Kentalis biedt begeleiding, behandeling, onderwijs en onderzoek verspreid over heel Nederland. Onze klanten krijgen hierdoor toegang tot alle actuele mogelijkheden van taal en communicatie.

Door kennis en expertise te ontwikkelen, toe te passen en te delen, willen wij de kwaliteit van onze dienstverlening duurzaam verbeteren. Met hart, oog en oor voor de ander. En vooral: in goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

Meer informatie vindt u op onze website www.kentalis.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*