Sony Xperia S-2

Na een lange samenwerking met Ericsson heeft Sony besloten om alleen verder te gaan.  Het bedrijf gaat nu weer door het leven als Sony. Dit houdt in dat de nieuwe telefoon dan ook de Sony Xperia S-2 gaat heten. Sony heeft goed geluisterd naar haar achterban, de nieuwe Sony Xperia S is uitgerust met veel nieuwe snufjes waar de fans op zaten te wachten. Op deze manier hoopt Sony klanten over te halen die nu hun trouw bij een andere fabrikant zweren. Hieronder een Sony Xperia review:
Scherm
Het grootste scherm dat Sony ooit voor een smartphone fabriceerde. Het HD scherm heeft een resolutie van 720*1280 op een 4.3” oppervlak. De kleuren en randen van objecten komen goed naar voren en alles ziet er levendig en super scherp uit. Daarnaast is het scherm goed verlicht waardoor alles beter te zien is in de volle zon.

Vorm
De telefoon voelt en oogt vierkant. Het scherm is groot maar de telefoon zelf is relatief smal en lang. Hierdoor is hij gemakkelijk te bedienen, zelfs voor mensen met kleine handen. De telefoon is behandeld met een zogenaamde nanocoating. Deze moet er voor zorgen dat, naast vingerafdrukken en krassen, vuil geweerd wordt. De zwarte versie van de Xperia S-2 lijkt in onze ogen wel erg snel stof te verzamelen. Ook kleine krasjes zijn zichtbaar op het scherm. Dit zie je echter alleen als hij uit staat, als het scherm verlicht is zie je geen enkel vuiltje of krasje.

Gewicht
Het gewicht licht rond de 143 gram. Dit maakt de Xperia een toestel met een gemiddeld gewicht. Waar wel iets over te zeggen valt is de verdeling van het gewicht. De telefoon is goed uitgebalanceerd en ondanks dat hij een camera aan de bovenkant heeft lijkt hij niet topzwaar te zijn.
Bovendien ligt hij perfect in de hand.

Batterij
De batterij is geschikt voor 7 uur beltijd. En gaat in stand-by iets meer dan 18 uur mee. De telefoon maakt gebruik van een Lithium-ion-polymeer-accu. Deze zorgt ervoor dat de telefoon in de helft van de tijd opgeladen kan worden als je hem vergelijkt met anderen telefoon batterijen. Als je de telefoon 10 minuten oplaadt kun je ongeveer een uur bellen. Handig dus voor de grote praters onder ons!

Operating system (OS)
Als je hem nu aanschaft wordt de Sony Xperia geleverd met Android 2.3 Gingerbread. Er staat echter een update gepland voor de tweede helft van 2012. Er zijn veel mensen die liever Ice Cream Sandwich installeren maar ook Gingerbread werkt nog prima.

Functionaliteit
Deze telefoon is gigantisch snel. Hij heeft een Dual-core processor waardoor connectiviteit en het browsen van internet gemakkelijk en snel zijn. Verder heeft hij 1GB RAM en 32 GB interne opslag. Het geluid is van goede kwaliteit en hij heeft de beste noise-cancellation techniek van alle smartphones. De speaker kan behoorlijk hard waardoor het bijna onmogelijk is om ooit een oproep te missen.

Oordeel
Dit is een van de betere smartphones die er op dit moment is. Hij voelt goed, oogt goed, en misschien wel het belangrijkste, presteert goed. Sony is weer helemaal terug in de mobiele markt met een telefoon als deze.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*