Agressie Beheersing verzorgt beste Weerbaarheidstraining

, ,

Utrecht – Onderzoek door Stichting SOMS onder trainingcentra van weerbaarheidstraining,  geeft aan dat Agressie Beheersing het meest effectief is. Tijdens het onderzoek is o.a. gekeken naar de effectiviteit op lange termijn, prijs en tevredenheid van de deelnemers. Zeer belangrijk is de mogelijkheid om diverse deelnemersprofielen te groeperen binnen het totaal van cursisten binnen één organisatie. Hierbij Agressie Beheersing komt niet alleen als meest effectieve weerbaarheidstrainingcentrum, maar ook met de assertiviteitstraining scoort het zeer goed.

Agressie Beheersplan
Agressie Beheersing gaat uit van de weerbaarheid van het individu. Hierbij wordt niet even een ‘cursusje’ georganiseerd, maar wordt gewerkt op basis van een Agressie Beheersplan. De trainingen worden voorafgegaan door een gesprek met een adviseur van Agressie Beheersing. In overleg met de opdrachtgever stelt deze een Agressie Beheersplan op, omdat de medewerkers c.q. cursisten een routine moet worden bijgebracht. Het is niet omdat je een dag weerbaarheidstraining hebt gehad dat je diverse automatismen hebt aangeleerd. Dit vraagt herhaling, oefening en discipline. Een optimaal resultaat wordt bereikt met het ABC-concept.

Werkgever verantwoordelijk voor veiligheid
De werkgever is verantwoordelijk de veiligheid en het welzijn van de medewerkers, waarbij het uitgangspunt is dat elke organisatie over een Agressie Beheersplan moet beschikken. Hierbij zijn de aandachtspunten: voorkomen van, omgaan met en herstel na (non)verbale agressie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*