Engelse liedjes zingen en vertalen

Zanger Saunders Dean is van plan leerlingen van basisscholen met behulp van de top 40, Engels te onderwijzen. Kleine kinderen leren een taal sneller door te luisteren naar muziek. Met wat collega zangers zal hij zingen op basisscholen, vervolgens zullen ze de liedjes vertalen. De leerlingen zullen een liedje mee krijgen als huiswerk, dat ze moeten zingen en uitleggen in de klas. Om het liedje beter te begrijpen kunnen de leerlingen gebruik maken van woordenboeken met vertaling Nederlands Engels of andersom.

Het meezingen van liedjes in een andere taal gaat bij kleine kinderen veel sneller, dan praten in een andere taal. Het is in dit geval dan verstandig om een taal middels zingen aan te leren en het vervolgens te vertalen of uit te leggen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*