Export Stimuleren met Gratis Servicenummers

, , ,

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft medio april nieuwe cijfers gepubliceerd met betrekking tot de Nederlandse export. Deze cijfers laten een positief beeld zien: in februari 2012 nam de Nederlandse export met 4% toe ten opzichte van het jaar ervoor, en ook in maart zette deze stijgende lijn zich voort*. Vooral de uitvoer naar landen buiten de Europese Unie is sterk toegenomen. TeleForwarding legt uit hoe haar gratis servicenummers de export en handel wereldwijd verder stimuleren en laat zien dat internationale servicenummers ook de groei van uw bedrijf ondersteunen.

Het conjunctuurbericht van het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat midden april werd gepubliceerd, geeft een zeer positief beeld van de Nederlandse export. Niet alleen is de Nederlandse export de afgelopen maanden duidelijk toegenomen, Nederland wordt bovendien nog steeds gezien als het tweede goederenexportland binnen de Europese Unie en volgt buurland Duitsland hiermee op de voet. Een opmerkelijk feit is, zo stelt het CBS, dat de Nederlandse uitvoer naar niet-EU-landen sterker is toegenomen dan de uitvoer naar EU-landen*. Een onderzoek van Fenedex, een belangrijke Nederlandse exportvereniging, voegt daaraan toe dat vooral de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) onverminderd populair blijken als (nieuw) afzetgebied, waarbij maar liefst 11% van de ondervraagden India noemde als belangrijkste nieuwe exportbestemming*. Ook in België neemt de internationale export toe. Een onderzoek van Flanders Investment & Trade, dat de Belgische export over het afgelopen jaar analyseerde, geeft aan dat Belgische ondernemingen vooral geïnteresseerd zijn in Azië als exportgebied en dan met name de landen China en India, waar de export in 2011 met respectievelijk 29,4% en 28,8% toenam*.

Het CPB laat bovendien weten dat met de handel met BRIC-landen ongeveer honderdduizend banen en bijna 2% van het Nederlands nationaal inkomen gemoeid zijn*. Binnen de EU is Nederland momenteel slechts goed voor 4% van de export naar de BRIC-landen, tegenover een land als Duitsland, dat al voor 11% van de ‘BRIC-export’ verantwoordelijk is. Toch laten deze cijfers ook zien dat de BRIC-staten als afzetmarkt steeds belangrijker worden voor de Europese handel, juist ten tijde van de huidige schuldencrisis*. André Schwarz, directeur van het Duitse Bondsverband voor Groothandel, Export en Dienstverlening, het BGA, onderstreept het belang van een breed, wereldwijd afzetgebied: “Hiermee participeren wij aan de groei buiten Europa […] en worden we onafhankelijker van risico’s in afzonderlijke landen.” Echter, in de snel veranderende wereldeconomie, vraagt een dergelijke risicospreiding ook om veel flexibiliteit; en dat kan problemen opleveren, want niet iedere onderneming kan zomaar reageren op een plotselinge groei in bijvoorbeeld India of China.

De wereldwijde gratis servicenummers van het multinationale TeleForwarding International B.V. bieden hier een belangrijke oplossing. Met een Universal International Freephone Number (00800 nummer) of International Toll Free Number (0800 nummer) kan een bedrijf snel en gemakkelijk een virtuele aanwezigheid creëren in bijna elk land ter wereld zonder dat hiervoor een fysieke aanwezigheid noodzakelijk is. Zo kan een bedrijf snel reageren op nieuwe groeimarkten, door daar een virtueel servicenummer in te stellen zonder dat daar direct een nieuwe vestiging voor nodig is. Bovendien heeft Amerikaans onderzoek uitgewezen, dat gratis telefoonnummers gemiddeld 12% meer telefoontjes genereren en de zo groei van een onderneming aanzienlijk versterken. Een virtueel servicenummer, zoals een 00800 (UIFN) of een 0800 (ITFN) nummer, ondersteunt een bedrijf daarnaast bij het creëren van herkenbaarheid op de buitenlandse markten. Door zich als bedrijf te profileren met één landelijk, of zelfs universeel, telefoonnummer dat klanten bovendien gratis kunnen bereiken, zorgt het bedrijf voor een betrouwbaar en servicegericht imago.

Onder het motto “Connecting global business to local people” voorziet TeleForwarding haar servicenummers bovendien van een groot aantal innovatieve, technische faciliteiten van hoge kwaliteit. Deze faciliteiten zorgen ervoor dat klanten direct, zonder tussenkomst van ingewikkelde belmenu’s, worden doorverbonden met de juiste medewerker, ook als deze medewerker zich in het buitenland bevindt; zo kan een telefoontje uit China worden gerouteerd naar een Chinees sprekende medewerker in Nederland of België, of in een ander filiaal, waar ook ter wereld. De consument of klant belt echter gewoon in China het servicenummer van uw bedrijf en wordt in het Chinees geholpen; op deze manier ervaart hij of zij een locale klantenservice, die zeker als positief ervaren zal worden. Hiermee zorgt een bedrijf voor herkenbaarheid, telefonische bereikbaarheid en een goede klantenservice op de lokale markten in bijvoorbeeld China, zonder dat hiervoor een fysieke aanwezigheid noodzakelijk is. Een universeel 00800, of landelijk 0800, nummer kan daarmee inspelen op de nieuwe eisen die de wereldeconomie stelt, maar geeft ook de service op lokaal niveau die klanten nog steeds erg kunnen waarderen. Servicenummers zorgen dus niet alleen voor meer flexibiliteit op de wereldmarkt, ze verbeteren ook de klantenservice en klanttevredenheid op lokaal niveau.

TeleForwarding, een multinationaal bedrijf dat al jarenlang deze wereldwijde servicenummers implementeert, heeft klanttevredenheid zelf ook hoog in het vaandel staan. Het bedrijf hecht erg aan waarden als betrouwbaarheid, transparantie en servicekwaliteit, maar is, net als haar virtuele servicenummers, zelf ook in staat snel te reageren op veranderingen op de wereldwijde afzetmarkten. Om deze reden heeft TeleForwarding een speciaal Servicepakket ontwikkelt, dat inspringt op de stijgende interesse van Nederlandse en Belgische bedrijven om hun export naar de groeiende economieën van de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India, China) te verplaatsen. Het TeleForwarding BRIC-pakket biedt uw bedrijf een UIFN, of ITFN, nummer aan in alle vier de BRIC-landen tegen een lage maandprijs. Met één pakket bent u zo snel en direct telefonisch bereikbaar vanuit de belangrijkste economische groeiregio’s van dit moment.

Kijk op onze website voor meer informatie over het BRIC Pakket of neem contact met ons op via www.teleforwarding.nl/contact of bel met 00800 00123456.

Bronnen:

*Deze cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdageffecten.

* http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/conjunctuur/publicaties/conjunctuurbericht/inhoud/maand/2012-04-13-m02.htm

* http://www.cpb.nl/persbericht/3211067/opkomst-bric-landen-goed-voor-nederland

*http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/internationale-handel/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-bric-2011.htm

* http://www.fenedex.nl/images/pdfs/Trends%20in%20Export%202012.pdf

*http://www.flandersinvestmentandtrade.be/site/wwwnl.nsf/vattachments/Nieuwsbrief/$File/UitgebreideAnalyseHandel2011.pdf

* Geciteerd in: http://www.haufe.de/profirma/newsDetails?newsID=1333623263.83

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*