Verbouwen? Houd rekening met het bouwbesluit

, , ,

Gaat u verbouwen? Heeft iemand u op het bouwbesluit gewezen, maar heeft u geen enkel idee wat dit inhoudt? Het bouwbesluit is een verzameling van alle voorschriften waar u aan moet voldoen bij een bouw of verbouwing van een pand. Of u nu een loodgieter, een dakdekker of een glaszetter nodig heeft; controleer altijd het huidige bouwbesluit voor de laatste eisen.

Informeer bij uw loodgieter

Wilt u het leidingnetwerk van uw woning laten vernieuwen, maar weet u niet of hier een vergunning voor nodig is, of wat de eisen zijn in het huidige bouwbesluit? Vraag in zo’n geval de loodgieter die uw werkzaamheden gaat uitvoeren naar juiste gegevens. Een vakman kan u informeren over de benodigde vergunningen en voorschriften. Omdat een loodgieter dagelijks bezig is met het installeren en aanpassen van bestaande installaties, is deze altijd op de hoogte van de nieuwste regelgeving in het bouwbesluit.

Vergunningvrije (ver)bouw

Voor kleine aanpassingen in uw woning komt u misschien in aanmerking voor vergunningvrije (ver)bouw. Dit betekent echter niet dat u niet aan het bouwbesluit hoeft te voldoen. Het bouwbesluit is te allen tijde van toepassing, of het nu om een kleine of grote verbouwing gaat.

Laat een loodgieter de werkzaamheden uitvoeren!

Twijfelt u erover om de loodgieterswerkzaamheden zelf uit te voeren, of deze uit te besteden? Door het uitbesteden van de werkzaamheden aan een loodgieter voorkomt u een hoop gedoe betreffende het bouwbesluit. U hoeft in dit geval niks uit te zoeken, uw vakman heeft dit al voor u gedaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*